Нона Митева от 9 клас на НХГ Цанко Лавренов“ и

...
Нона Митева от 9 клас на НХГ Цанко Лавренов“ и
Коментари Харесай

34 ученици отличени в конкурс на „Централен“

Нона Митева от 9 клас на НХГ „ Цанко Лавренов “ и Ана – Мария Чалъкова от 10 клас на Националната комерсиална гимназия завоюваха първите призови места в двете възрастови категории в състезанието за есе и лирика „ Градът, който избра за свое мото „ Заедно “.

Той се провежда от кметството на регион „ Централен “ за първи път и във връзка годишнина от откриването на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “. Участниците получиха грамоти и ваучери за книги.

„ Благодарение на всички участници през днешния ден ние демонстрираме, че пазим духът на културната столица, само че и през поколенията съхраняваме и цялата страст, станала неизменима част от хилядолетния град “. С тези думи кметът Георги Стаменов приветства присъстващите и връчи премиите на двете победителки.

В рамките на два месеца тричленно жури в състав: поетът и преводач Елена Диварова, дългогодишният преподавател по литература Нели Нончева и журналистът Стоян Терзиев оценяваха  30-те есета и 4-те стихотворения.

На второ и трето място бяха отличени Митко Кочев от ОУ „ Васил Левски “, село Караджово, Васил Георгиев от ПГМТ „ Проф. Цветан Лазаров “, Ния Йончева от Националната комерсиална гимназия, Сияна Георгиева от ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий “ и Стефан Христов от ПГ по електротехника.

Те бяха наградени от зам.-кмета на региона Фиданка Кацарева и шефа на ОИ „ Старинен Пловдив “ Елена Кантарева.

За гения на учениците по време на церемонията приказва Елена Диварова, която акцентира, че участниците са осмислили в дълбочина понятието на думата общественост и тя е навлязла трайно в техния речник и се надява тя да се трансформира и в житейски принцип.

Специални награди връчиха и шефът на Отечествен фронт „ Пловдив 2019 “ Кирил Велчев, началникът на РУО Иванка Киркова и читалище „ Възраждане -1983 “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР