Номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще се

...
Номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще се
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски започва преговорите с партиите за съставяне на кабинет утре

Номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще се срещне на следващия ден в Народното събрание с Българска социалистическа партия, " Демократична България " и Български напредък. С останалите партии срещите ще бъдат в петък.

Целта е да потърси поддръжка за проектокабинета, който ще предложи. От двете обединения оповестиха, че ще се отзоват на поканата от почитание към него. И още веднъж потвърдиха, че няма да поддържат държавно управление с мандат на най-голямата парламентана група в Народно събрание.

От " Продължаваме промяната " предложиха на Николай Габровски да се концентрира върху партиите, които биха му обезпечили поддръжка за възможен кабинет. От " Възраждане " пък обявиха, че няма да вземат участие в такива договаряния. Графикът на срещите е следният:

На 8 декември, четвъртък:
С " Демократична България " – от 10:30 часа;С " Българска социалистическа партия за България " – от 11:30 часа;С " Български напредък " – от 17:30 часа.
На 9 декември, петък:
С " Продължаваме Промяната " – от 9:00 часа;С " Движение за права и свободи " – oт 10:30 часа;С " Възраждане " – от 11:30 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР