Номинираният за Оскар Килиън Мърфи открива международния филмов фестивал в

...
Номинираният за Оскар Килиън Мърфи открива международния филмов фестивал в
Коментари Харесай

Килиън Мърфи открива Берлинале с ирландска драма

Номинираният за " Оскар " Килиън Мърфи открива интернационалния кино фестивал в Берлин със международната премиера на драма за прословутите затворнически лагери за " пропаднали " млади дами в Ирландия.


" Малки неща като тези ", основан на бестселъра на Клеър Кийгън и с присъединяване на Мишел Феърли ( " Игра на тронове " ) и Емили Уотсън ( " Чернобил " ), е един от 20-те кино лентата, които се борят за огромната премия на фестивала " Златна мечка ".

Кенийско-мексиканската актриса Лупита Ньонго е първият негър ръководител на журито на събитието, известно като " Берлинале ", което се организира за 74-ти път.

Тъй като тежкото състояние на дамите в Иран, войната в Газа и възраждащата се последна десница се чака да провокират диспути и вероятно митинги по време на събитието, Нионго съобщи, че чака провокационен фестивал.

" Мисля, че това, за което сме тук, е да забележим по какъв начин артистите реагират на света, в който живеем сега ", сподели тя.

11-дневната кинопрегледна галерия е с най-силен политически уклон от трите огромни европейски фестивала и служи като основен старт за филми от целия свят.

" Изправи се против несправедливостта

Скот Роксбъро от " Холивуд рипортър " съобщи, че напускащото Берлинале режисьорско дуо Мариет Рисенбек и Карло Чатриан е било сложено в " сложна обстановка ", защото пандемията от ковид е хвърлила дълга сянка през последните три години.

Той уточни пред Агенция Франс Прес, че тази година чака повече " неспокойствие " както на аления килим, по този начин и на разрастващия се Европейски кино пазар на фестивала, където се купуват и продават кино права за световно разпространяване.

" Старият дух би трябвало да се върне още веднъж на Берлинале ", акцентира той.

В " Малки неща като тези " Мърфи, който е номиниран за " Оскар " за присъединяване си в " Опенхаймер ", се събира още веднъж с белгийския режисьор Тим Милантс, който го е режисирал в хитовия сериал " Peaky Blinders ".

Мърфи играе предан татко, който разкрива шокиращи секрети за манастира в неговия град, обвързван с един от най-големите кавги в модерна Ирландия: пералните " Магдалена " - затворнически работилници, ръководени от Римокатолическата черква от 20-те години на XIX век до 90-те години на XX век.

Повечето от обитателките на пералните са били остракирани дами, които са забременявали отвън брака. Сред останалите са жертви на обезчестяване, сираци, проститутки и инвалиди.

" Убедени сме, че тази история, която съюзява добротата, която би трябвало да бъде ориентирана към по-крехките, и силата на волята да се изправиш против несправедливостта, ще откри отклик у всички ", споделя Чатриан.

Награда за повсеместен приноз за Скорсезе

Адам Сандлър ще показа най-новата си продукция на Netflix " Космонавт ", разказваща за уединен космонавт, който търси помощта на извънземно, когато се отчуждава от брачната половинка си, изиграна от Кери Мълиган.

Мексиканецът Гаел Гарсия Бернал се появява в " Друг край ", който планува технология, позволяваща на опечалените да се свържат още веднъж с мъртвите. В основните функции са носителките на премията за най-хубава актриса от Кан Ренате Рейнсве ( " Най-лошият човек на света " ) и Беренис Бежо ( " Артистът " ).

Имигрантската драма " La Cocina " с Руни Мара в основната роля дава обещание да бъде " драматичен и смешен реверанс към невидимите хора, които подготвят храната ни " в международните заведения за хранене.

А в едно от най-привлекателните заглавия в програмата, " Пепе " показва живота на хипопотам на колумбийския наркобарон Пабло Ескобар.

Мартин Скорсезе, номиниран за рекорден десети път за " Оскар " за най-хубав режисьор за " Убийците на цветна луна ", ще дойде в Берлин, с цел да получи почетна " Златна мечка " за изцяло творчество.

Иранските режисьорки Мариам Могаддам и Бехташ Санаиха обявиха, че им е било неразрешено да пътуват до Берлин за премиерата на кино лентата им " Моята обичана торта ".

Тъй като извънредно десните партии са в поход по целия свят, фестивалът ще обърне внимание на киното, което преглежда нацисткото минало на Германия.

" Съкровище " е с присъединяване на Стивън Фрай и Лена Дънам в драма за оживял от Холокоста и неговата щерка, които се завръщат дружно в родния му полски град и Аушвиц.

А немската драма " От Хилде, с обич " с присъединяване на Лив Лиза Фрайс споделя същинската история на двойка, която е в основата на съпротивителната група " Червен оркестър " през 1942 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР