Номинираният за министър-председател в първия мандат на ГЕРБ проф. Габровски

...
Номинираният за министър-председател в първия мандат на ГЕРБ проф. Габровски
Коментари Харесай

Проф. Габровски преди вота: Оставам оптимист, дано разумът надделее

Номинираният за министър-председател в първия мандат на ГЕРБ проф. Габровски призна, че към момента се надява да бъде определен от Народното събрание.

" Оставам оптимист, нека разсъдъкът надделее ", разяснява той пред медиите на влизане в Народното събрание.

" Надявам се разговорът, разсъдъкът, подадените ръка да вземат превес ", добави той по адрес на политическите сили.

" Надявам се да ми стигнат /б.р. - гласовете/, тъй като е в полза на всеки гласоподавател. Основните задания са общонационални, не са теснопартийни ", разяснява още кандидат-премиерът малко преди номинацията му да бъде предпазена от вносителите в пленарната зала и гласувана от всички депутати.

Обратно на оптимизма му, обединенията от някогашната ръководеща коалиция още веднъж повториха, че номинираният за министър председател няма на какво да се надява.

Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинета. ГЕРБ няма да се върнат в политиката през днешния ден, безапелационен беше на влизане в Народно събрание депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиеленски.

" Крайно време е 48-ият парламент да излъчи кабинет. И за жалост сътрудниците от ГЕРБ няма да съумеят. Надявам се това да се случи във втория мандат, с цел да не стигаме до спешния трети мандат ", сподели Свиленски.

От " Продължаваме промяната " също потвърдиха, че няма да поддържат професора за министър председател и надлежно, кандидат-министрите му.

" Всички тези, които гласоподаваха за нас, знаят нашите политики и това, че няма да ги подведем. Затова няма да подкрепим проектокабинета " Габровски ", удостовери и Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ".

" Ние влязохме в политиката, с цел да разградим модела ГЕРБ-СДС, не тъй като ненавиждаме политиката, а тъй като обичаме хората ", сподели още Гюров.

" Със сигурност ще предложим държавно управление, основано на всички цели, които изложихме с ясната политическа поръчка, че ще ги отстояваме. Няма да се занимаваме с промени в Избориния кодекс, а с неща, които са в действителност значими. Очакваме гаранции, които представихме пред жителите и пред представителите в Народното събрание ", съобщи Гюров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР