Номинираният за министър-председател Пламен Николов очаква партията да върне на

...
Номинираният за министър-председател Пламен Николов очаква партията да върне на
Коментари Харесай

Все още не е ясно кой и дали ще подкрепи кабинета на „Има такъв народ“

Номинираният за министър-председател Пламен Николов чака партията да върне на президента изпълнен изследователски мандат. Служебният министър председател Стефан Янев пък разгласи, че жителите би трябвало да знаят кой дефинира постовете в новия кабинет. Националният съвет на Българска социалистическа партия е решил, в случай че третият мандат стигне до тях, служебният кабинет да бъде утвърден за постоянен.

След през целия ден подканяния, предложения, совалки и съвещания към момента не е ясно кой и дали ще поддържа кабинета на Има Такъв Народ. Те отхвърлят до подпишат съдружно съглашение с който и да било, само че от трибуната се обърнаха към ИБГНИ, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Според тях, към този момент има консенсус по 6 тематики - Правосъдие, Икономика, Здравеопазване, Социална политика, Образование и земеделие. И по съответни ограничения - унищожаване на Специализираните съдилища и прокуратури, метод за предварителното премахване на основния прокурор, привличане на фрагменти от чужбина, незабавни ограничения за превъзмогване на четвърта Коронавирус вълна.

От „ ИТН “ потърсиха поддръжка от парламентарната естрада от ИБГНИ, Демократична България и Българска социалистическа партия.

„ Политическа партия " ИТН " е пореден план, който цели изчегъртване на корупционния модел на ръководство през последните дванадесет години. В случай, че дружно считаме тези цели за общи сред нашите парламентарни групи, ще чакаме от вас да подкрепите по този начин оферти от нас Министерски съвет “, съобщи Филип Станев.

Това провокира незабавна среща на ИБГНИ и „ Демократична България “.

„ Обсъждахме обстановката, тя е задоволително комплицирана, нямаме решение “, съобщи Мая Манолова.

„ Не сме се разбирали нищо, обстановката е доста комплицирана “, удостовери и Христо Иванов.

Сложна изглеждаше обстановката и в очите на Българска социалистическа партия.

А номинираният за министър председател Пламен Николов разгласи, че нещата с мандата се форсират и ще го върнат в конституционния период.

След като оповестиха, че ще гласоподават срещу кабинета и остават в съпротива, ГЕРБ през днешния ден резервираха безмълвие. Движение за права и свободи - също.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР