Номинираният за министър-председател Пламен Николов Има такъв народ ще оттегли

...
Номинираният за министър-председател Пламен Николов Има такъв народ ще оттегли
Коментари Харесай

Пламен Николов ще оттегли кандидатурата си за премиер

Номинираният за министър-председател Пламен Николов " ИТН " ще отдръпна кандидатурата си с волеизявление на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред организацията Николов съобщи, че ще го направи по персонални аргументи и няма юридически спънки за това.

По-рано през днешния ден водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов направи изказване, че на следващия ден няма да има гласоподаване в Народното събрание за проектокабинета с министър-председател Пламен Николов. Преди това от " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " оповестиха, че няма да поддържат оферти проектокабинет.

Според конституционалисти не Слави Трифонов би трябвало да разгласи, че няма да има гласоподаване на държавното управление на Има Такъв Народ, а този, на чието име е публикуван Указ за сформиране на държавно управление, съобщи БНР.

Трябва да има или гласоподаване в зала, с цел да бъде завършен този мандат, или да има категорично заявяване от парламентарната естрада на претендента за министър-председател, че Има Такъв Народ се отхвърля от мандата и той да се счита за несполучливо осъществен.  Според някогашни конституционни съдии няма потребност от особено заявяване за отдръпване на кабинета. Има и доктрина, че това решение на Има Такъв Народ ще постави завършек на парламентарната рулетка, съгласно други тя ще продължи, оповестява още БНР.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР