Номинираният за министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху обеща да балансира

...
Номинираният за министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху обеща да балансира
Коментари Харесай

Нетаняху обеща либерално-дясно правителство

Номинираният за министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху даде обещание да балансира религиозните и светските ползи , до момента в който се пробва да сформира ново държавно управление с националистически и ултраортодоксални еврейски партии, осведоми Ройтерс.

Нетаняху беше подложен на рецензии от отиващия си министър председател Яир Лапид и антикорупционни групи, които предизвестяват, че настояванията на бъдещите му сътрудници ще подкопаят демокрацията в Израел и към този момент слабото разделяне на синагогата и страната.

Бяха реализирани, които приканват за преустановяване на възбраната за еврейска молитва на място в Стария град на Йерусалим, където се обитава огромна джамия.
 Нетаняху изиска още време за сформиране на държавно управление
Нетаняху изиска още време за сформиране на държавно управление

Преговорите вървят по-трудно от предстоящото

Нетаняху към момента договаря с ултраортодоксални групи, които желаят бизнес и превоз да бъдат лимитирани в еврейската събота и избират делене на половете по плажовете.

Има и ще има електричество в събота. Има и ще има плажове за всички. Ние ще запазим статуквото, сподели Нетаняху в Народното събрание. Всеки ще живее съгласно вярата си. Това няма да стане нация на религиозния закон. Това ще бъде страна, в която се грижим за всички жители на Израел, без изключение, добави той.

Лапид и други в отиващото си лявоцентристко държавно управление отхвърлиха да се причислят към Нетаняху частично заради продължаващия против него развой за корупция. Нетаняху е слаб, ужасяващ от процеса си. Хора, които са по-млади от него, по-големи екстремисти и по-решителни от него поеха властта, посочи Лапид.
 Нетаняху си обезпечи парламентарно болшинство
Нетаняху си обезпечи парламентарно болшинство

Израел е все по-близо до ново правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР