Номинираният за министър-председател на Хишем Мешиши обяви в понеделник състава

...
Номинираният за министър-председател на Хишем Мешиши обяви в понеделник състава
Коментари Харесай

Тунис с технократско правителство

Номинираният за министър-председател на Хишем Мешиши разгласи в понеделник състава на кабинета от самостоятелни технократи, които да се съсредоточат върху възраждането на тежко потърпевшата стопанска система на страната, съобщи " Ройтерс ".

Мешиши е бил министър на вътрешните работи в държавното управление на Ели Фахфах. Президентът на Тунис Кайс Саид предишния месец го назначи за нов министър председател, откакто Фахфах подаде оставка поради изказванията за спор на ползи.

Министерствата на финансите, вложенията и стопанската система се сплотяват в един отдел, управителен от демократичния икономист Али Коли, изпълнителен шеф на Арабска банкова корпорация (ABC Bank) в Тунис.

Кабинетът би трябвало да завоюва избор на доверие в Народното събрание през идващите дни или да се изправи пред разпускането на Народното събрание от президента и други избори, задълбочаващи неустойчивостта.

Властите се надпреварват д а обезсмислят непрекъснатите митинги против необятно публикуваната безработица, неналичието на вложения за развиване и неприятното опазване на здравето, електрическата енергия и водните услуги.

Западните страни приветстват Тунис за относително сполучливия му преход към народна власт след революцията през 2011 година, която постави завършек на десетилетия на автократично ръководство.
 Тунис е в политическа рецесия
Тунис е в политическа рецесия

Парламентът не съумя да одобри държавно управление

Оттогава доста тунизийци са се разочаровали заради икономическа застоялост , спад в виталния стандарт и крах на публичните услуги, до момента в който политическите партии постоянно наподобяват по-фокусирани върху оставането на работа, вместо да се оправят с проблемите.

В подвластния от туризма Тунис стопанската система се сви 21,6% през второто тримесечие на 2020 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година заради коронавирусната рецесия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР