Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел започна срещи в

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел започна срещи в
Коментари Харесай

Номинираната за премиер Габриел започна срещи в търсене на подкрепа

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел стартира срещи в търсене на поддръжка за постоянен кабинет с другите партии на Народното събрание.

Преди да беседва с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ (ИТН), Габриел уточни цел – отстраняването на основния прокурор.

Причината - уронване престижа на правосъдната власт

„ Първото ми искане ще е правосъдният министър да внесе във Висш съдебен съвет искане освобождение на Иван Гешев поради уронване престижа на правосъдната власт “, съобщи българският еврокомисар.

Остава въпросът ще има ли среща с „ Продължаваме промяната “ – Демократична България “ (ПП-ДБ).

Не е ясно дали диалозите ще се проведат

Късно вечерта през вчерашния ден стана ясно, че ПП-ДБ са поискали отсрочване на диалозите на двете обединения за петък поради отсъствието на Кирил Петков и Асен Василев. От ГЕРБ обаче не одобриха това пояснение и ги чакаха тъкмо в 10 ч. през днешния ден. Никой от ПП-ДБ не пристигна.

„ Демонстрация на несериозно отношение. Коалицията „ има по какъв начин “ се трансформира в „ няма пък “, разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ На България ѝ отива да има жена министър председател в този сложен миг. В Движение за права и свободи, когато има виновна работа, я разпореждаме на дами. Форматът на кабинета ще бъде предмет на лидерска среща “, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Въпреки че срещата с Българска социалистическа партия стартира с уверението, че няма да се режат обществени заплащания, социалистите влязоха много остро в диалозите. И оповестиха, че ключът е в лидерската среща.

В рамките на повече от месец не е ясно кой е проект А и проект Б, какво държавно управление търсите, се обърна той към Мария Габриел

От Има Такъв Народ приканиха за разговор. И поддържаха правосъдната промяна и целите.
А „ Възраждане “ въобще не са били поканени на среща с Габриел.

„ Не сме поканени, само че по този начин или другояче нищо не ни свързва “, разгласи водачът на партията Костадин Костадинов.

Все още няма изясненост по кое време ще е лидерската среща, на която с изключение на за цели към този момент ще се приказва и с имена.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР