Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с
Коментари Харесай

Да вървим стъпка по стъпка към формирането на мнозинство: ДПС към Габриел

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с управлението на парламентарната група на Движение за права и свободи. На срещата участва и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ повтори тезата на Движение за права и свободи, че е належащо държавно управление, което да изведе страната от рецесията и посочи, че целите на ГЕРБ и Движение за права и свободи се припокриват. Той пожела триумф на мандата, който през днешния ден ГЕРБ-СДС ще получи от президента Румен Радев.

    " Радостно е, че това което представихте като цели, госпожо Габриел, се припокриват като цели с дневния ред на българските жители, които би трябвало да станат дневен ред на политиците, на Народното събрание и на възможния постоянен кабинет.

Затова имаме потребност от постоянен кабинет - повтаряме го към този момент няколко години и на всички избори. Идеята ни е, без да предпоставяме, да вървим малко по малко ускорено за образуването на болшинство в Народното събрание, което да може да одобри бюджет и да поеме отговорността за този бюджет ", сподели той.

Председателят на Движение за права и свободи поздрави най-голямата парламентарно показана партия за номинацията на министър-председател в лицето на Мария Габриел.

    " За да решаваме проблемите на хората, ни трябват вложения. От 2007-а насам главните вложения идват от европейските средства. В момента България извънредно закъснява с оперативните стратегии, ПВУ и стратегическия проект за земеделието. Грубо казано, от към 60 милиарда лева, заделени в Брюксел за България от 2020, една стотинка не е усвоена целеустремено. Затова съгласно нас, като се изключи че другите министри би трябвало да са специалисти в другите сфери, би трябвало да познават Брюксел добре, а не занапред да се учат кой къде се намира ", сподели Карадайъ.

Той посочи, че схваща предлаганата от Габриел времева рамка за мандат на държавното управление за период от една година, като интервал за тест и оценка на свършеното от държавното управление. Относно експертността му Карадайъ посочи, че Движение за права и свободи разполага с специалисти в разнообразни области.

    " Ние от Движение за права и свободи имаме самочувствието да имаме специалисти от съвсем всички сфери на обществено-политическия живот. И то нелоши специалисти. Така че, в случай че стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавно управление, ще вземем своето отговорно държание, с разсъдък да решаваме и този проблем ", посочи той.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР