Номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел ще предложи експертно

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел ще предложи експертно
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще предложа експертно правителство за една година

Номинираната за министър председател от ГЕРБ Мария Габриел ще предложи експертно държавно управление за една година на основата на споделени цели.

„ Последните няколко дни повеждам обществено диалози с парламентарните групи в Народното събрание. Последните дни търсих отговори на два въпроса. Първият е има ли потребност България от постоянно и работещо държавно управление. Отговорът изрично е да. Вторият е - успяхме ли с всички парламентарни групи, с които разговарях, да идентифицираме най-малко общи цели, които да разрешат да се излезе от политическата рецесия да се възстановява работата на институциите и с разговор дружно да намерим най-важните решения, които ще доведат до резултати. Отговорът е да “, сподели Габриел по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

„ Сега въпросът е какъв формат. Заставам точно с тази отговорност пред вас. Приех номинацията, тъй като познавам работата на европейските институции и знам, че без работещо държавно управление няма по какъв начин да бъдат изпълнени задължения и няма по какъв начин да бъдат осъществени цели. Във всички срещи, които организирах, вложих всичко с ясна цел и концепция - да минимизираме и отрицателните последици върху всички тежки решения, които ще взимаме в тази обстановка. Получих оферти, само че в този момент за мен целта е България “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР