Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел допусна в в

...
Номинираната от ГЕРБ за премиер Мария Габриел допусна в в
Коментари Харесай

Мария Габриел допусна в експертния ѝ кабинет да има хора на ДПС и "Има такъв народ"

Номинираната от ГЕРБ за министър председател Мария Габриел позволи в в експертен кабинет с първия мандат, управляван от нея, да има министри, препоръчани от Движение за права и свободи и " ИТН ": Обединили сме се към общи цели, акцентирам на това какъв брой е значимо да си приказваме за бюджет, инфлация, цени. Остава да приказваме за имена. За мен профилът е доста явен: експертно държавно управление по тези цели. Съвсем обикновено е с партиите, които поддържат, и тази полемика да следва ", сподели Габриел в коридорите на Народното събрание.

Ако се съди по общественото ѝ изявление, то сочи, че министрите в държавното управление " Габриел " ще бъдат конкретизирани за два дни. Номинираната за министър-председател би трябвало да върне мандата на президента Румен Радев в понеделник (22 май) в 15 ч.

Габриел уточни, че за кабинета ѝ ще е значимо да работи за правосъдна промяна с смяна в конституцията. " Върховенство на закона, правосъдна промяна, конституционно болшинство, това в границите на първия мандат за нас остава водещо ", сподели Габриел.

 Христо Иванов пред Христо Иванов пред " Дневник ": Трябва ни държавно управление на конституционната промяна

и към този момент оповестиха, че ще поддържат експертно държавно управление " Габриел ". Депутатите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " са незадоволителни за избирането на постоянно държавно управление. Общо са 116. За избирането на кабинет са нужни гласовете на най-малко 121 депутати, в случай че всички 240 са регистрирани и гласоподават.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР