Номинираната от ГЕРБ–СДС за министър-председател ще се срещне с представители

...
Номинираната от ГЕРБ–СДС за министър-председател ще се срещне с представители
Коментари Харесай

Мария Габриел се среща с представители на партиите

Номинираната от ГЕРБ–СДС за министър-председател ще се срещне с представители на партиите в Народното събрание.

По време на диалозите ще бъдат разисквани тематиките, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да изведе България от политическата рецесия. В срещите ще взе участие и управлението на ПГ на ГЕРБ–СДС, оповестиха от партията.

От 11.30 часа в зала „ Запад “ тя ще беседва с Движение за права и свободи, от 13.30 с Българска социалистическа партия, а от 15.30 – с „ ИТН “. Първоначално плануваната за през днешния ден среща с " Продължаваме промяната - Демократична България " е отсрочена за късния следобяд в петък, с цел да могат да участват и водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев.

След като в сряда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов публично разгласи, че претендентът на партията за министър председател с първия мандат ще е еврокомисарят Мария Габирел, още в четвъртъктя стартира диалози с парламентарно показаните партии. По време на срещите ще бъдат разисквани тематиките, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да изведе България от политическата рецесия, оповестиха от ГЕРБ. В срещите ще взе участие и управлението на парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

Още през вчерашния ден, 10 май, след оповестеното име на Габриел партиите показаха позициите си, като до тогава те останаха непроменени. От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ още един път обявиха, че няма да поддържат кабинет с първия мандат, без значение кой е претендентът за министър председател. От Движение за права и свободи обясниха, че биха участвали на среща с Габриел, само че не прецизираха дали ще предложат свои министри в възможен кабинет.

За Българска социалистическа партия издигането на кандидатурата е неточност, тъй като преди всичко трябвало да се слагат цели и период за осъществяването им. От „ ИТН “ подчертаха, че поддръжката им минава през задълбочени диалози за стратегии и цели.

Иначе за личността на Мария Габриел никой не изрази отрицателно отношение, с изключение на от „ Възраждане “. Според тях кандидатурата й не се издига, с цел да завоюва поддръжка, а се симулира предпочитание за сформиране на държавно управление.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР