Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел постави условия пред

...
Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел постави условия пред
Коментари Харесай

Габриел с условия пред ПП/ДБ за размразяване на преговорите за правителство

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел сложи условия пред ПП-ДБ, с цел да продължат диалозите за сформиране на държавно управление.

    " Разговорите не са в ледена ера. Няма, обаче, и слъчневи лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има, единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, правилата и доверието. За да не стигнем до ледена ера, която с изключение на нас, ще замрази тотално и страната, приканвам Политическа партия и Демократична България за преосмисляне на всичко това, което изброих ", сподели Мария Габриел.

    Освен това, което сподели Мария, имаме и фактическа война сред институциите. Затова желая да кажа нещо, което, апелирам, да не бъде одобрявано като ултиматум, а като другарски съвет: " Сменете метода, по този начин няма да стане. Вземете приемер от нас - направихме всички вероятни и невъзможни взаимни отстъпки ". Не може с 15% от всички народни представители да получиш цялата власт, имам поради броят на народните представители на ПП-ДБ. Не е почтено, не е европейско, не е демократично. Като виновни за сформиране на държавно управление за момента, предложете различен формат, говорете с нас и с другите партии. България би трябвало да има работещо държавно управление ", сподели заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Мария Габриел посочи, че разочарованието в обществото е голямо, както и недоверието в сътрудниците ни, а страхът в администрацията е поразителен.

    " От тази рецесия се излиза единствено с старания за доверие от всички участници в обществено-политическия живот. И в случай че същинската цел е да се погрижим за стабилността на страната и сигурността на хората, то всеки би трябвало да направи крачка обратно и да предложим решение, работещо решение, което да носи обединяване и непоклатимост. Мандатоносителят е на ход - да търси и да откри поддръжка ", сподели Габриел.

В събота ГЕРБ-СДС замразиха договарянията за кабинет с втория мандат след изтеклия запис от Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

Вече тече и срокът, в който Николай Денков и ПП-ДБ би трябвало да си обезпечат поддръжка в Народното събрание и да осъществят мандата, който президентът им връчи през вчерашния ден.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР