номинира Златко Живков за кмет на Монтана, съобщиха за bTV

...
номинира Златко Живков за кмет на Монтана, съобщиха за bTV
Коментари Харесай

ГЕРБ номинира Златко Живков за кмет на Монтана

номинира Златко Живков за кмет на Монтана, оповестиха за bTV от партията.

Златко Софрониев Живков е български политик, член на Съюз на демократичните сили, кмет на Община Монтана от интервала октомври 1999 до ноември 2023 година

През 1999 година кандидатурата му е издигната от Съюз на демократичните сили за кмет на Община Монтана. От 2003 година Живков е самостоятелен и в последната си кандидатура през 2019 година е подсилен от Местна коалиция „ Съюз на демократичните сили “ (, Разузнавателна служба на ФРГ, ВМРО-БНД и ЗНС).

Като кмет ръководи общината шест мандата в интервала 1999 – 2023.

Живков е заместник-председател на Управителния съвет на НСОРБ от 2007 до 2011 година Той е бил член на Управителния съвет на НСОРБ от 2015 до 2019 година Член е на Европейския комитет на районите и от 2007 година и член на Комисията за обществени въпроси на КР Политика, обучение, претовареност, проучвания и просвета и Комисията за икономическа политика.

Живков е ръководител на Управителния съвет на Агенцията за районно развиване и Бизнес център 2000 – Монтана, а също и член на Ротари клуб – Монтана. Живков поддържа всички спортни действия в Монтана, в това число и футболен клуб ФК Монтана, баскетболен тим БК Монтана 2003 и волейболния тим на Монтана, всички играещи на национално равнище. Докато учи във Велико Търново, Живков играе футбол паралелно с българските футболни митове Красимир Балъков и към този момент умрелия Трифон Иванов.

През 2019 година той е награден за „ Кмет на Годината “ и избран отново за своя 6-и мандат с 15 721 гласа, 71,75% от всички гласоподаватели, което е най-голямата му поддръжка до тогава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР