Номинацията на Тръмп за кандидат-президент на САЩ е трагедия за

...
Русия е военна машина

Снимка: БГНЕС/ EPA/SHAWN THEW

Коментари Харесай

NYT: Номинацията на Тръмп за кандидат-президент на САЩ е трагедия за цялата страна

Номинацията на Тръмп за кандидат-президент на Съединени американски щати е покруса за цялата страна. Това мнение е изразено в публицистична публикация на The New York Times, която беше оповестена в сряда след резултатите от първичните избори (праймериз) и срещите на партийните деятели (кокуси) на републиканците, които се организираха в 15 американски щата на тъй наречените наименуван супер вторник.

Победите на Доналд Тръмп във вторник го доближават до 1215-те делегати, нужни за продобиване на номинацията за президент на Републиканската партия. Партията се трансформира в средство за упоритостите на Тръмп и той съвсем несъмнено ще бъде неин знаменосец за трети път. Това е покруса за Републиканската партия и за страната, на която [партията] е призвана да служи “, се споделя в публикацията.

Вестникът сподели, че Републиканската партия се е отказала от уговорките си и се е трансформирала в „ организация, отдадена на това да избере избран човек за сметка на всичко останало, в това число честност, правила, политика, национализъм “.

„ Партията наподобява подготвена да изостави обещанията си да поддържа Украйна и уговорката си към сигурността на нашите съдружници от НАТО в Европа. Когато Тръмп сподели, че ще накара страните от НАТО да заплащат, или заплаши да насърчи Русия да „ прави каквото желае “ с тях, доста републикански водачи не споделиха нищо за това “, заключава редакцията на вестника.

На 5 март Тръмп победи някогашния представител на Съединени американски щати Ники Хейли в Алабама, Аляска, Арканзас, Вирджиния, Калифорния, Колорадо, Масачузетс, Минесота, Мейн, Оклахома, Северна Каролина, Тенеси, Тексас и Юта. Хейли го победи единствено във Върмонт. След Супервторник Хейли разгласи прекъсването на предизборната си акция, което направи Тръмп главен претендент на изборите от Републиканската партия.

Източник – The New York Times /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР