Номинацията на проф. Николай Габровски за премиер с идеята да

...
Номинацията на проф. Николай Габровски за премиер с идеята да
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Има прекален патос във всички лагери на политическия терен, държавата блокира

" Номинацията на проф. Николай Габровски за министър председател с концепцията да покаже ГЕРБ с човешко лице. За да излязат от изолацията. Още преди 4-5 месеца споделих, че това ще бъде играта - не толкоз да се сформира държавно управление, едвам не изглеждаме отговорни, в случай че въпреки всичко се отиде на избори ".

Това сподели пред БНР Първан Симеонов, " Галъп Интернешънъл ".

И предвижда, че Кирил Петков и Асен Василев, " които са комбинативни и подценени ", ще създадат сходен ход.

" Това е един мач, в който топката се разменя сред двете полета на тенис игрището. ГЕРБ направиха непредизвикана неточност - прословутата хартиена коалиция, в която се хванаха на акъла на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а и повярваха в личната си агитация. Така се подредиха на неверната страна на историята ".

В предаването " 12+3 " социологът уточни сериозен проблем - личностите в политиката развиват мъчителен егоизъм:

" Българска социалистическа партия се е трансформирала в персонален план, ГЕРБ е преторианската армия на Борисов. Всички са станали много обидчиви. Не виждам по какъв начин България ще върви напред... Има прекомерно доста възторг във всички лагери на политическия терен, страната блокира ".

По думите му президентът е в обстановка - " както се харесваше на всички, има заплаха да остане равно далечен от всички ":

" Той влиза в ролята на диспечер в политическия развой и като режисьор на пулт може да дава повече мощ на лагера " Промяна " и на лагера " Статукво ", според от обстановката. В момента президентът носи и отговорността на властта ".

Според него политическата рецесия може да се трансформира в рецесия на демокрацията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР