Номинациите за 95-ите награди Оскар тази година вече са ясни.

...
Номинациите за 95-ите награди Оскар тази година вече са ясни.
Коментари Харесай

7 претендиращи за Оскар филма тази година, които да гледаме на кино у нас

Номинациите за 95-ите награди Оскар тази година към този момент са ясни. Everything Everywhere All at Once води пред всички останали филми с цели 11. Във врата му дишат " На Западния фронт нищо ново " и " Баншите от Инишерин " с по девет.
 Мишел Йео, Оскари 2023 и историческата номинация, която реализира азиатската актриса
Историческото достижение на една азиатска актриса

Какво реализира за първи път Мишел Йео

И трите заглавия ще се състезават за най-хубав филм, като кой ще е спечелилият остава да разберем на 12 март, когато ще бъде церемонията по връчването на премиите.

Отново през март, само че тук, в България, също ще се състои огромно кино събитие - 27-ият София Филм Фест. Въпреки че няма да е чак толкоз шармантен колкото Оскарите, фестивалът ни завоюва и тази година с обстоятелството, че ще показа цели седем от номинираните за премията филми.

Емоционален и дразнещ, " Тар " е едно от най-обсъжданите заглавия тази година. В него ще забележим и гения на Кейт Бланшет както в никакъв случай до момента. За сюжета режисьорът Тод Фийлд споделя, че е написан единствено и само за нея.

" Ако тя беше отказала, филмът в никакъв случай нямаше да види бял свят... Привилегията да работиш с създател от подобен диаметър е нещо, което не може да се опише с думи. Във всяко едно отношение това е филм на Кейт. "

" Тар " има шест номинации за Оскар - в категориите за автентичен сюжет, монтаж, операторско майсторство (Флориан Хофмайстер), постановка, актриса в основна роля (Кейт Бланшет) и най-хубав филм за 2022 година

Сред другите номинирани за Оскар филми, които ще гледаме на София Филм Фест през март, са документалните " Цялата хубост и клане " и " Всичко, което диша ".

След Мария Бакалова още веднъж български принос във филм с номинация за Оскар

С какво и за какво ще ни загатват този път

" Аржентина, 1985 " и " Близо " пък ще се състезават за най-хубав интернационален филм и също ще са част от българския фестивал.

Докато тече той ще можем да гледаме и " Идиотският триъгълник ", който получи огромната премия " Златна палма " от Кан 2022, както и " Империя на светлината ", най-новият филм на режисьора Сам Мендес.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР