Номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) победи водача в

...
Номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) победи водача в
Коментари Харесай

Циципас изненада Медведев и достигна до финал в Синсинати

Номер 4 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) победи лидера в международната класация Даниил Медведев (Русия) и се класира за финала на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 280 880 $, съобщи БНР.

Циципас завоюва против Медведев със 7:6(6), 3:6, 6:3 за 2:24 часа.

Гръцкият тенисист избави сетбол в тайбрека на първия сет, с цел да поведе, само че равнището на играта му спадна във втория сет, когато закъснение с 0:5. Медведев направи 6:3 и изравни резултата.

Циципас, който имаше единствено две победи в девет мача против Медведев преди срещата, стигна до пробив за 4:2 в третия сет против първенеца на Откритото състезание на Съединени американски щати и без проблеми затвори мача.

" Чувствах, че той се старае прекалено много и тогава разбрах, че мога да го пресирам, да положа физически старания и тогава ще имам опция да печеля, сподели Циципас, който по-късно се отдръпна от полуфиналите на двойки дружно с Холгер Руне.

За него това ще бъде първо присъединяване на край в Синсинати.

В разногласието за купата Циципас ще играе с Борна Чорич (Хърватия), който отстрани номер 9 Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 6:4.

Чорич доближава до втория си край на " Мастърс " 1000 и първи, откакто претърпя интервенция на рамото предходната година.

Нори стартира доста добре и поведе с 3:1, преди Чорич да откри своя темп, да завоюва пет следващи гейма и да вземе първия сет. Във втората част хърватинът направи пробив в петия гейм, който се оказа задоволителен за крайния триумф.

" Беше доста тежък ден, също и доста дълъг ден ", сподели Чорич, откакто и двата полуфинала при мъжете започнаха по-късно поради дъжд.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР