Номер 3 в схемата на женския тенис-турнир в Квебек- Тимea

...
Номер 3 в схемата на женския тенис-турнир в Квебек- Тимea
Коментари Харесай

Бабош срещу белгийка на финала в Квебек

Номер 3 в схемата на женския тенис-турнир в Квебек- Тимea Бабош (Унгария), в профил лидерката Луцие Шафарджова (Словакия) със 7:6 (8), 6:4 и ще играе своя втори край в WTA. Шафарджова пристигна на шампионата като главен любимец, а подобен беше и на полуфинала, защото имаше пряк баланс от 2-1 победи.

Но след час и 42 минути унгарката завоюва в два сета, без да има такива изгледи в първия. Тогава Шафаржова диктуваше темпото, не разреши да се стигне до нито една точка за пробив в неин сервис и просто отнесе съперничката си в първите четири подавания. Накрая даже имаше задатък от 30:0, само че се стигна до тъждество в геймовете и тайбрек. Но Бабош като че ли се възроди като птицата Феникс и при шестия сет-пойнт затвори частта.

Във втория сет двете започнаха доста стимулирано и не даваха късмет на противничката си, само че при 4:3 унгарката направи пробив и съумя да измъкне успеха.

На финала тя ще се изправи против номер 7 Алисън ван Ютванк (Белгия), която се оправи с германката Татяна Мария с 6:1, 6:2. Малко над час продължи срещата, а белгийката ще играе за първи път за купа в WTA. Тя завоюва девет следващи гейма сред първия и втория сет, реализирайки общо пет пробива в мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР