Номер 21 няма да фигурира в бюлетината, защото ЕНП се

...
Номер 21 няма да фигурира в бюлетината, защото ЕНП се
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: На 17-ти септември изтичат два важни срока, свързани с изборите


Номер 21 няма да попада в бюлетината, тъй като ЕНП се записва за присъединяване в изборите, изтеглихме номер в жребия, само че при инспекция се оказа, че тя не е записала кандидатски листи в нито един избирателен регион. Още една партия не е записала кандидатски листи в два региона - партия “Единство ”. В два региона в страната номерът им няма да попада. Това изясни в изявление за бТВ заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

Тя напомни, че през днешния ден ЦИК взе решение " Сиела Норма " да поеме дейностите по машинното гласоподаване. Това се случва със седмица по-рано от предстоящото. Матева уточни, че този път ЦИК съумява да вземе решения преди периодите, които са планувани в Изборния кодекс. Тя увери, че хората не би трябвало да се тормозят от вероятни операции на софтуера. 

Машините за вота не престават да се съхраняват в частен склад на летището.  " Ще бъдат съхранявани там до момента в който се откри подходящо помещение, което е държавна благосъстоятелност ", уточни представителят на ЦИК. 

Росица Матева прикани за акция в границите на закона. Тя напомни и значими периоди, свързани с изборния развой, които изтичат скоро. На 6-ти септември изтича срокът, в който българите зад граница могат да подадат заявки за гласоподаване. До 14.30 ч. през днешния ден те са били над 32 000. Избирателите, които желаят да гласоподават по сегашен адрес, пък, би трябвало до 17-ти септември да подадат заявление до кмета на обитаемото място, в която считат да упражнят правото си на глас. Гражданите с трайни увреждания, които желаят да гласоподават с преносима изборна кутия също би трябвало да подадат заявки до 17-ти септември. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР