Nokia XR21 е сертифициран по стандарта MIL-STD-810H – устойчив е

...
Nokia XR21 е сертифициран по стандарта MIL-STD-810H – устойчив е
Коментари Харесай

Излиза Nokia XR21 – модерна версия на култовия 3310


Nokia XR21 е сертифициран по стандарта MIL-STD-810H – резистентен е на рухване, прахуляк и вода
(снимка: HMD Global)

Нов смарт телефон Nokia XR21, еквивалент на паметния Nokia 3310 , прочут с устойчивостта си, излиза на пазара. Това е п ървият смарт телефон с марката Nokia, който устоя на налягането на водна бликам от 100 бара , заяви производителят HMD Global при анонса на устройството .

Nokia XR21 е резистентен на изпускане, повреди и изтощение, с помощта на сертифицираната си свръхиздръжливост и двудневен живот на батерията с едно зареждане.  Компанията твърди, че моделът устоя на всичко – от изпадане от джоба на панталона и удар първо в екрана на земята до 72-часов планински поход под пороен дъжд.

„ Нашето устройство е толкоз издръжливо, че може да се оправи даже с намокряне от бликам на маркуч с налягане 100 бара и 80°C температура на водата ”, съобщи Адам Фъргюсън, началник „ Продуктов маркетинг ” на телефоните Nokia. Все отново, в случай че се случи най-лошото, компанията предлага едногодишна гаранция за еднократна безвъзмездна замяна на екрана.

Nokia XR21 има излято под налягане шаси от 100% рециклиран алуминий и предпазен корпус, направен от устойчиви материали, както и екран от стъкло Corning Gorilla Glass Victus – всиички те са проектирани и сертифицирани да устоят на удари. Моделът е сертифициран за устойчивост по стандарта MIL-STD-810H, което го прави резистентен на рухване, прахуляк и вода.

Nokia XR21 разполага 64-мегапикселова камера, подкрепена от AI логаритми
(снимка: HMD Global)

Освен това по време на фабричните проби Nokia XR21 оцелява при рухване от 1,8 м, при потапяне във вода с дълбочина 1,5 м в продължение на един час, както и при удар със същото налягане, а също и на водна бликам с налягане 100 бара (колкото е належащо, с цел да се раздра пожарникарски маркуч) и температура на водата от 80°C.

Издръжливостта на Nokia XR21 включва и живота на батерията му. Тя може да издържи до два дни с едно зареждане. В допълнение, моделът остава дееспособен и в рискови метеорологични условия – при температури от -20°C до +55°C (последната е с един градус по-ниска от най-горещата температура на въздуха, записана на Земята – в Долината на гибелта в щата Калифорния). 6,49-инчовият екран може да се употребява с мокри ръце, в дъжд или с ръкавици.

Nokia XR21 разполага 64-мегапикселова камера, подкрепена от логаритми за обработка на изображения с изкуствен интелект и режими като AI Portrait, Night Mode 2.0 и Flash Shot за възстановяване на качеството на изображенията. За шумна среда стерео високоговорителите с OZO възпроизвеждане и мощ 96 dB, снабдени с режим Audio boost, укрепват звуците, с цел да заглушат фоновия звук. Предвидени са и два бутона за бърз достъп до обичани приложения и функционалности.

В тестванията Nokia XR21 оцелява при потапяне във вода с дълбочина 1,5 м в продължение на час (снимка: HMD Global)

Nokia XR21 се чака в България в цвят Pine Green на целесъобразна цена 999 лв.. Производителят дава обещание четири години месечни актуализации на сигурността, три години актуализации на операционната система, три години гаранция и едногодишна гаранция за безвъзмездна еднократна замяна на екрана при положение на напукване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР