Nokia обяви, че е създала специализирана лаборатория в Индия, за

...
Nokia обяви, че е създала специализирана лаборатория в Индия, за
Коментари Харесай

Nokia откри 6G лаборатория в Индия

Nokia разгласи, че е основала профилирана лаборатория в Индия, с цел да изследва опциите за 6G мобилна съгласуваност. Новото звено е ситуирано в световния център за научноизследователска и развойна активност на Nokia в Бангалор.

Лабораторията ще форсира създаването на фундаментални технологии и новаторски решения, основани на стандарта 6G. Очаква се 6G услугите да разрешат предаване на данни със скорости от 100 Mbps до 1 Tbps. Планира се за ръководството на такива платформи да се ползват логаритми с изкуствен интелект.

6G лабораторията на Nokia поддържа програмата на индийското държавно управление, наречена Bharat 6G Vision. Инициативата има за цел да вкара 6G в Индия до 2030 година и в нея вземат участие компании като Airtel, Jio, Vodafone Idea и Tech Mahindra. Лабораторията на Nokia ще действа като взаимна платформа за заинтригуваните страни от промишлеността, с цел да тестват и дефинират комерсиалния капацитет на новаторски клетъчни решения.

По-специално, лабораторията ще изследва концепцията за „ мрежа като датчик “. Тя ще даде опция на 6G мрежите да откриват и наблюдават обекти и хора, без да са нужни спомагателни датчици. Технологията ще спомогне за обединяването на цифровия и физическия свят. Например, потребителите ще могат да събират подробна информация за заобикалящата ги среда, да взаимодействат с обекти от разстояние и така нататък Лабораторията ще обезпечи и пробна платформа за проучване на нови логаритми и принадлежности за отбрана на персоналните данни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР