НОИ София успя да открие и да преустанови действащо източване

...
НОИ София успя да открие и да преустанови действащо източване
Коментари Харесай

Ето най-мащабната схема за източване пенсиите


Национален осигурителен институт София съумя да открие и да прекрати настоящо източване на фонд Пенсии, като за задачата са употребявали подправени документи за стаж. Те били сякаш издадени от Строймашинженеринг, която се явява държавна благосъстоятелност.

Действащата скица е разкрита от Национален осигурителен институт, Министерство на вътрешните работи, следствието и прокуратурата, като последната е получила сигнала от Осигурителния институт.

Организаторите не инцидентно са се спрели на Строймашинженеринг, тъй като тя от 2012-та година е заличена от регистрите, а през 1997-ма е оповестена в неплатежоспособност.

Пенсионният отдел на Национален осигурителен институт са направили спомагателна инспекция на удостоверения, както изискват вътрешните правила в сходни случаи. Те разкрили, че показаните документи за преизчисляване на към този момент отпуснатите пенсии се явяват неистинен. Това се потвърждава и от обстоятелството, че тяхната дата не дава отговор на действителната – издадени са по-късно от датата в документа.

Минали правосъдни каузи в интервала от 2019-та година до през днешния ден демонстрират по безапелационен метод, че документите се явяват неистинен и посоченият трудов стаж в тях не дава отговор на истината.

В правосъдната зала се е открило, че хората, които са дали документите и имат искания, че са били чиновници в Строймашинженеринг действително са работа при различен шеф.

От Национален осигурителен институт допълват, че след утихването на измамите от 2019-та година, още веднъж се вижда съществено нарастване на новите опити за източване на средства.

Източник: dir.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР