НОИ е една от институциите, която трябва да има висока

...
НОИ е една от институциите, която трябва да има висока
Коментари Харесай

Бивш социален министър за скандала в НОИ-Силистра: Системата е пробита отвътре

НОИ е една от институциите, която би трябвало да има висока степен на доверие в обществото. Нормално е когато тази институция е основала разпоредбите и жителите да чакат уместност. Това, което се е случило в НОИ-Силистра е доста обезпокоително. Системата е пробита от вътрешната страна. Самият факт, че нещо се е случило там е задоволително тревожно. Това съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков по отношение на абсурда с източването на пенсиите в НОИ-Силистра в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

"Постигнал се е подобен затворен кръг на ползи, че няма по какъв начин някой да проговори. Скандалът е такова отчаяние за хората, които са работили толкоз години за една пенсия. А по какъв начин се усещат хилядите миньори, които са изгубили здравето и живота си в мините ", попита още той.

"Моделът на регистъра е подобен, че всеки месец всяка осигуровка и шеф се появяват там. Регистърът е изработен по този начин, че в случай че ти си работил като миньор там се появява досието ти за дадените години стаж по месеци. Това всеки един чиновник може да го ревизира, макар, че някой им носи даден документ. Електронният указател на Национален осигурителен институт не може да бъде измамен, с изключение на, в случай че всеки един от чиновниците не лъже ", добави някогашният обществен министър.

"Има няколко групи с ползи - хората, които получават недължима пенсия - те дължат връщането на тези пари, тази, които основават подправените документи и служителите, които са разрешили да преминат подправените документи ", приключи Иван Нейков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР