Нобеловият лауреат, икономистът Джоузеф Стиглиц не може да бъде призован

...
Нобеловият лауреат, икономистът Джоузеф Стиглиц не може да бъде призован
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат не може да бъде призован като експертен свидетел по дело за клевета, решение на съдията

Нобеловият лауреат, икономистът Джоузеф Стиглиц не може да бъде свикан да даде показания от името на вестник, съден от предприемача Дермът Дезмънд, постанови Върховният съд.

Предложените доказателства на доктор Стиглиц не са от голяма важност за нито един въпрос, който би трябвало да бъде решен в делото за клюка, което господин Дезмънд завежда против The Irish Times, сподели господин арбитър Александър Оуенс.

Г-н Дезмънд твърди, че е бил оклеветен, когато е бил обвързван с компании, които са работили с адвокатската адвокатска фирма, чиито данни са изтекли по време на полемиката с Panama Papers от 2016 година

Irish Times отхвърля изказванията и пледира за почтена и рационална обява по въпрос на публичен интерес. Вестникът искаше, като част от тази рационална отбрана на обявата, да призове доктор Стиглиц като експерт.

Въпреки това, господин Дезмънд подаде досъдебна молба, с която желае от съда да постанови, че показанията на доктор Стиглиц ще бъдат са неуместни, неприемливи и не би трябвало да бъдат допускани.

А...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР