Ноа Сонко Сунберг официално смени Левски с Лудогорец.- Новината абеше

...
Ноа Сонко Сунберг официално смени Левски с Лудогорец.- Новината абеше
Коментари Харесай

Лудогорец представи Сонко Сундберг часове преди мача с Олимпия

Ноа Сонко Сунберг публично смени Левски с Лудогорец.- Новината абеше обявена съвсем едновременнно от двата круба. " Сините " се похвалиха че трансферната сума надвишава доста появилите се информации в медийното пространство, само че поради уговорка за конфиденциалност в контракта не може да бъде оповестена.


Сундберг направи своя дебют за Левски на 19 февруари 2022 година. Записа 53 мача и 1 гол във всички шампионати. Стана притежател е на Купата на България за 2022 година.

Ето какво оповестиха и от Разград:

Будогорец осъществя следващ мощен входящ трансфер. Дванадесеткратните първенци привлякоха шведския централен бранител с гамбийски генезис Ноа Сонко Сунберг от Левски. Ръководствата на двата клуба завършиха сполучливо договарянията по договорката във вторник, като в това време Сонко Сунберг мина медицински проучвания и фитнес проби. Той ще бъде показан публично пред почитателите директно преди началото на мача с Олимпия (Любляна) тази вечер, който е с начален час 21,45 ч. на " Хювефарма Арена ".

Въпреки големия интерес и множеството запитвания за финансовите параметри по договорката, ПФК Лудогорец не може да разгласи трансферната сума за покупката на Сонко Сунберг заради точка за конфиденциалност в контракта. Тя обаче надвишава парите, тиражирани в средствата за всеобща информация.

" Познавам Лудогорец и съм наясно с опциите на тима. Надявам се сезонът да бъде мощен и отборът да се показа мощно и в България, и в евротурнирите, както през последните години ", разяснява Ноа Сонко Сунберг.

Преди да пристигна в Левски през 2022 година централният бранител е играл за шведските АИК, Сундсвал и Йостерсундс. Има и мачове за националния тим на Гамбия.

Сонко Сунберг е петият нов футболист на Лудогорец за този сезон. Преди него в тима бяха привлечени поредно Марсел Хайстер, Сон, Квадво Дуа и Руан Круз.

ПФК Лудогорец благодари на управлението на ПФК Левски за професионалното отношение и държание при договарянията и реализацията на прехвърлянето.

ВИЗИТКА

Това е Сонко Сундберг

Роден на 6 юни 1996 година в Стокхолм

Ръст: 187 см.

Юноша на Енскеде и АИК

КАРИЕРА

2013-17 АИК 29/2

2016-17 Сундсвал (под наем) 51/4

2018-21 Йостерсундс 98/5

2022-23 Левски 53/1

За националния тим на Гамбия: 7/0

УСПЕХИ

Купа на България: 1 път (2022). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР