Ноа Крафт е бил на двадесет и няколко години, когато

...
Ноа Крафт е бил на двадесет и няколко години, когато
Коментари Харесай

Ето къде се крие провалът ви! Вие сте... милениал

Ноа Крафт е бил на двадесет и няколко години, когато основал компанията си Doppler Laps – бизнес, чиято цел е да създаде „ компютър за ушите ”. Това е комерсиална компания със обществена цел – възстановяване на живота на хората с повреден слух, написа profit.bg.

Dopple Labs набрали 50 млн. $ от фондове за рискови вложения за своя главен артикул – HereOne. Устройството съставлява смарт слушалки, вид тапи за уши, наподобяващи артикули, като AirPods на Apple.
Крафт и други създатели на компании от поколението милениал, като Марк Закърбърг (Facebook), Евън Шпигел (Snap) и Алексис Оханиан (Reddit), могат да бъдат обсъждани като доказателство за предприемаческия дух на хората от това потомство.
Реалността обаче се оказва напълно друга – гореизброените имена напълно не са типичните представители на милениалите, написа FInancial Times.
Милениалите – хората, родени сред 1981 и 1996 година, както Pew Research Center дефинира това потомство (или с други думи, хората в най-активна потребителска възраст, бел. ред.), в реалност не са изключително предприемчиви.
Оказва се, че дребен дял от това потомство започва личен бизнес по отношение на представителите на миналата генерация, които са навлизали в пълноправие през седемдесетте.
Проучване от 2014 година на US Small Business Administration сочи, че под 4% от 30-годишните работят на цялостно работно време за себе си. За съпоставяне, дялът при генерация X (предходното поколение) възлиза на 5.4%, а при поколението на бейби бумърите (родени сред 1944 и 1962 г.) този дял доближава 6.7%.

От една страна, спадът на младежи, започващи бизнес, може да се дължи и на засилена наклонност за избягване на риска.
Ана Бакши, която оглавява плана Oxford Foundry - стратегия към университета Oxford, подкрепена от създателя на LinkedIn Рийд Хофман, показва, че „ надделяващият боязън от неуспех е най-честата причина” младежите, искащи да са бизнесмени, да се обръщат за помощ към програмата.
„ Милениалите страдат от липса на увереност”, споделя тя. „ Да стартираш и изградиш бизнес не е нещо лесно”, прибавя Бакши.
Когато милениалите решат да стартират личен бизнес, нормално се случва по този начин, че започват и закриват по няколко компании.
Предприемачите на възраст сред 20 и 35 години основават приблизително два пъти повече бизнеси по отношение на тези над 50-годишна възраст, сочи отчет на BNP Paribas от 2015 година
Това да имаш компания на свое име, преди да си навършил 35 години, обаче по никакъв начин не значи, че бизнесът ти ще оцелее. 30-годишният Рори Бейт-Уилямс има три компании зад тила си. Единствено първият бизнес – отдаване чартърен на тенти в феодален жанр, действа сполучливо, само че под опеката на член от фамилията му.

Втората компания – Boink – платформа за връзка, към този момент не съществува. Третото начинание – Voodo Chiken – бърза храна, продавана на улицата – към момента се намира при започване на развиването си.
Първоначалният триумф на Ноа Крафт и неговата Dopple Labs също към този момент е в предишното. За това са били нужни едвам 4 години. Продуктът HereOne фрапантно не оправдал упованията и се оказал в обстановка, в която не може да откри средства, с цел да продължи работа.
Крафт и Бейт-Уилямс са образци, които удостоверяват изводите от статистиката. По-младото потомство бизнесмени има надалеч по-ниски шансове да успее по отношение на по-старите генерации.

Пиковата възраст на създателите на компании е 45 години, до момента в който тези, намиращи се в двадесетте си години, е по-малко евентуално да основат сполучлив бизнес, сочи изследване на база данните на US Census Bureau.

Много милениали повтарят, че желаят сами да са си шефове, само че много по-малко подхващат дейности в тази посока.
Настоящето предлага редица преимущества за бизнесмените под формата на публично самопризнание и стартъп инкубатори. „ Все още има бездна сред упоритостите на милениал поколението и тези, които в реалност стават и стартират бизнес”, споделя Робърт Осбърн от Centre for Entrepreneurs - организация, основана в Лондон.
„ Винаги ще има възприятие за неустановеност и безспокойство, което идва от неналичието на действителен международен опит”, споделя той.
Освен това, преходното потомство не носи тежестта на големите студентски заеми, както младежите в сегашното.
Поколението на милениалите не е наложително да съставлява една хомогенна група във връзка с предприемачеството.
Има някои доказателства за младежи - тези, приключили образованието си в края а рецесията, които са по-склонни да поемат риск по отношение на по-възрастните представители на генерацията.
Данни на университета Oxford демонстрират, че близо 15% от новите студенти през 2016 година имат интерес да станат бизнесмени. Този дял скача до 19% година по-късно.
„ Това е доста нарастване – забележителна разлика сред възрастовите групи”, споделя Осбърн.

Промяната в трендовете се вижда и от Ема-Джейн Пак, ръководещ шеф на Super Club - мрежа за развиване на бизнеси.
„ Преди хората можеха и да започват компании в края на техните 20, само че не реализираха напредък, до момента в който не навлязат в късните 30. През последните 18 месеца имаме доста млади милениали, които реализират напредък с техния бизнес много по-бързо”, споделя Пак.
Колкото по-близо се намира човек до горната възрастова граница, толкоз по-малко предпочитание има да се опитва. „ Младите пък са много по-склонни да стартират, да видят по какъв начин са нещата и да се провалят”, прибавя тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР