Но всички партии от едната коалиция могат да се прехвърлят

...
Но всички партии от едната коалиция могат да се прехвърлят
Коментари Харесай

ЦИК: ПП и ДБ не могат да се обединят

Но всички партии от едната коалиция могат да се трансферират в другата, изясни Цветозар Томов

На 31 август ще бъде изтеглен жребият за номерата на бюлетините, с които партиите и обединенията ще вземат участие на идните избори на 2 октомври, сподели представителят на ЦИКРосица Матева на брифинг за медиите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя уточни, че окончателният брой и тип на участниците в изборите ще бъде явен на 30 август, откакто приключат съответните инспекции.

Цветозар Томов от ЦИК уточни, че в чужбина се чака да бъдат разкрити 734 изборни секции. Сигурни са 559 секции, останалите 175 изискват единодушие от приемащата страна и са оповестени под изискване. Вчера стана ясно, че в Германия ще имаме единодушие за откриване на секции на 40 адреса, отвън дипломатическите и консулските представителства, уточни Томов.

Регистрирани са 24 партии и седем обединения за присъединяване в изборите, уточни Матева. До регионалните шефове и общини са изпратени симулатори за машинно гласоподаване, добави тя.

На въпрос дали обединенията „ Продължаваме Промяната “ и "Демократична България “ могат да се обединят за идните избори, макар че са се записали настрана, Матева изясни, че единствено в състава на записана коалиция могат да се вършат промени, в нея могат да се включват други партии, или да я напущат.

"Това значи, че „ Демократична България “ и „ Продължаваме Промяната “ не могат да се обединят, само че всички партии от едната коалиция могат да се трансферират в другата ", уточни Цветозар Томов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР