Но в София започнаха дебати за политиката на правителството на

...
Но в София започнаха дебати за политиката на правителството на
Коментари Харесай

Слатински: България се тресе, а той е отвъд океана, пет пари не дава

Но в София започнаха диспути за политиката на държавното управление на Съюз на демократичните сили (на Филип Димитров) и с първия аероплан, без да ме подканя някой, се върнах и участвах с просторно изявление за ролята ни в националната сигурност. Не единствено аз постъпвах по този начин. Политици от разнообразни партии се връщаха неотложно от чужбина, когато трябваше да бъдат в София.
Но в София започнаха диспути за политиката на държавното управление на Съюз на демократичните сили (на Филип Димитров) и с първия аероплан, без да ме подканя някой, се върнах и участвах с просторно изявление за ролята ни в националната сигурност.
Не единствено аз постъпвах по този начин. Политици от разнообразни партии се връщаха неотложно от чужбина, когато трябваше да бъдат в София.

А в този момент? Сега България се тресе. Тресе се, тъй като е потресена от безспорна спекулация на почитан политик. Но той е на не-чак-толкова-важен конгрес оттатък океана. И вместо да хване първия аероплан назад, пет пари не дава какво се случва в България, подиграва се с публичното мнение, прекарва си добре там. Макар че мястото му е тук – той е депутат и дължи пояснение пред народа, на който е представител.

Как са се трансформирали времената за някакви си по-малко от 3 десетилетия!!! През 1992 година ние и обществото бихме определили такова надменно държание – да се криеш оттатък океана, надявайки се, че всичко ще отшуми, - в действителност като безочливост, безспорно като цизинъм, несъмнено като морално проваляне. Може би такива бяха времената тогава, само че и такива бяха оценките за сходно държание по това време. А в този момент? Сега номерът минава. Или най-малко героят на нашето безвремие си мисли, че номерът ще мине.
Няма да мине. Защото героят на безвремието ни е обезсърчителен случай. Той е наш’та ужасна неточност.

Николай Слатински, Facebook
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР