Но в никакъв случай не искам да някой да си

...
Но в никакъв случай не искам да някой да си
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Вчера Г-Жа Нинова Прекали! Обвини, Че Една Цяла Парламентарна Група Са Убийци!

„ Но никога не желая да някой да си мисли, че такива изявления няма да бъдат осъдени “, акцентира тя. Относно оставките на министрите на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване, Караянчева изясни, че те ще бъдат прегледани в понеделник на съдружния съвет, а в сряда или четвъртък ще влязат в Народното събрание. „ Оставките, които бяха подадени, с тях се пое политическа отговорност. Така се постъпва. Аз се познавам и с тримата министри – експерти, мъже на достойнството “, съобщи тя. Караянчева разяснява цялостната работа на министрите от кабинета:

„ За мен се оправят добре – по метода, по който организираме парламентарния надзор и регистрират активността си “. Според нея, няма мотив за упреци към премиера, който след края на българското председателство на съвета на Европейски Съюз към този момент всеки петък е в Народното събрание. На въпрос дали Бойко Борисов ръководи еднолично, каквито обвинявания бяха отправени от Валери Симеонов, ръководителят на Народното събрание отговори: „ Не. Имаме съдружен съвет.

Той като ръководител на партията и министър-председател може да изиска оставките. Но те не са минали през него, те са подадени в Народното събрание “. „ В никакъв случай не съм подложена на някакъв напън или позвънявания “, безапелационна беше Караянчева и добави, че с Бойко Борисов се чуват във връзка организацията на мероприятия и появяването му в Народното събрание, само че решенията, свързани с нейния пост тя взема сама, без политически напън.

Изказванията на президента Румен Радев пък Караянчева вижда като подготвеност от негова страна да приготви нов политически план. „ За тези 5 години, за които е определен, би трябвало да бъде обединител на нацията. От тези изявления мисля, че не е. Мисля, че би трябвало да поработи повече в тази посока “, уточни тя. Караянчева съобщи, че няма проблем с президентството или Министерски съвет, само че президентът има подобен проблем, изразявайки нетърпимост към ръководещото болшинство.

По мотив „ тръгването измежду народа “ на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова тя разяснява: „ Ако в този момент са се сетили да тръгнат измежду народа, мисля, че са закъснели. Аз и моите сътрудници от ГЕРБ сме непрестанно при гласоподавателите си “. Според нея е значимо социалистите да чуят какво мислят хората за тях.

Относно изявлението на Корнелия Нинова след злополуката в Своге, ръководителят на Народното събрание съобщи: „ Не бива да си извличаме политически дивиденти от една покруса. Не може един ден откакто беше разгласен печал да излезеш и да отправяш обвинявания. Нека способените органи да си свършат работа “. Тя дефинира изявлението на водача на Българска социалистическа партия като грозно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР