Но уточни, че са дали цялата информация и за другите

...
Но уточни, че са дали цялата информация и за другите
Коментари Харесай

Антикорупционният Шеф Пламен Георгиев С Нови Взривяващи Разкрития За Арестуваната Иванчева! Изплуваха Нови Кирливи Ризи!

Но посочи, че са дали цялата информация и за другите изнудвани от кметицата. Как ще оцени доказателствата е към този момент работа на прокуратурата, акцентира ръководителят на антикорупционния орган.

В момента, в който лицата са арестувани, ние просто запазихме местопроизшествието, нямаме други пълномощия, от този миг нататък казусът е стихотворец напълно от прокуратурата, акцентира Георгиев. Той напомни, че сумата, с която е арестувана Иванчева, е най-голямата арестувана от правораздавателните органи у нас.

Председателят на антикорупционния орган счита, че е нужна смяна в закона за разширение пълномощията на комисията, която сега не може да задържа, да прави процесуално-следствени дейности. Искаме да имаме опция най-малко да задържаме, тъй като в тази акция ние организирахме всичко, експлоатирахме СРС-та, участвахме в цялото следствие по събиране на доказателства и в един миг не можахме да я задържим, изясни той.

Ще бъдат арестувани хора с пари, това е първото заричане, което дадох, оттук насетне нещата ще продължат по същия метод, увери началникът на КПКОНПИ. Дали бъдещите акции ще са толкоз показни, както при Десислава Иванчева, зависело къде ще бъдат арестувани лицата - в случай че подкупът бъде получен в центъра на София, да вземем за пример, ще бъдат арестувани там.

Няма чадър над никого, всеки един случай бих разследвал, по този начин Георгиев отговори на въпрос дали би разследвал случай, при който човек от властта спре инспекция за контрабанда, в митниците, да вземем за пример.

Парламентът избра през днешния ден зам.-председател и трима членове на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/.

За зам.-председател бе утвърден Антон Славчев, проверяващ служител на реда, след това чиновник в ДАНС, магистър по право.

Антоанета Цонкова попълни състава. Тя е зам.-председател на някогашната комисия по лишаване на нелегално добито имущество, правист, юрист.

В КПКОНПИ влезе също Пламен Йоцов, магистър по изчислителна техника, шпионин в НСС, чиновник на Министерство на вътрешните работи, ДАНС.

Силвия Къдрева, магистър по библиотечни и осведомителни науки, стана третият член на комисията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР