Но учителите и учениците няма да бъдат принуждавани да се

...
Но учителите и учениците няма да бъдат принуждавани да се
Коментари Харесай

Министрите се отказват от плановете си да забранят на учениците да променят пола си, след като предупредиха, че това би било незаконно, съобщава

Но учителите и учениците няма да бъдат принуждавани да се обръщат към децата, които желаят да трансформират пола си, с определеното от тях местоимение.

Обратният поврат идва, откакто се споделя, че основният прокурор е предизвестил министрите, че възбраната за обществен преход ще наруши Закона за равенството и ще изисква нови закони.

Очаква се новите насоки на държавното управление да съдържат ефикасна „ хипотеза против “ обществения преход. Това значи, че децата ще могат да преминат единствено при лимитирани условия и с подобаващи защитни ограничения.

В насоките категорично се показва, че учителите не би трябвало да бъдат „ принуждавани “ да се обръщат към децата с определеното от тях местоимение, в случай че имат „ добросъвестно “ несъгласие, заяви The Times. Има тесни изключения за „ изключителни “ условия, добави той.

Очаква се също по този начин да се подреди на учебните заведения да съблюдават закони като Закона за равенството и да държат настрана тоалетните, съблекалните и контактните спортове.

На тези, които...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР