Но тласъкът задълбочи пропастта между най-малко 80 държави, подкрепящи подобно

...
Но тласъкът задълбочи пропастта между най-малко 80 държави, подкрепящи подобно
Коментари Харесай

COP28: Петролните държави от ОПЕК „изпадат в паника“, тъй като споровете относно плана за прекратяване на ерата на изкопаемите горива се засилват

Но тласъкът задълбочи пропастта сред минимум 80 страни, подкрепящи сходно предложение, в това число уязвими страни като Самоа и нефт и народи производителки на газ като Саудитска Арабия и Русия, както и някои разрастващи се стопански системи.

Безпрецедентната поддръжка за последователното прекъсване на изкопаемите горива наподобява стресна могъщия петролен картел ОПЕК, чиито 13 членове включват Саудитска Арабия, ОАЕ и Нигерия.

Писмо от нейния началник, призоваващо членовете да отхвърлят езика, ориентиран към изкопаемите горива, провокира потрес в срещата на върха на COP28, когато изтече нощес.

Писмото от сряда На 6 декември, изпратено от генералния секретар Хайтам Ал Гайс, се споделя, че „ несъразмерният и несъразмерен напън против изкопаемите горива може да доближи повратна точка с необратими последствия “.

Изкопаемите горива са виновни за към 75% от изменението на климата, само че към момента обезпечават към 80% от международната сила.

„ Те са уплашени “

Писмото на ОПЕК...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР