Но те казаха 200 хил. долара за 3 дни -

...
Но те казаха 200 хил. долара за 3 дни -
Коментари Харесай

Най-Близкият Приятел На Боян Петров С Разтърсващи Разкрития За Трагедията, За Които Никой Не Е Подозирал!

Но те споделиха 200 хиляди $ за 3 дни - три хеликоптера и шерпи. Синът ми Кирил сподели, че ще намерим парите и им сподели - 50 хиляди на идващия ден, 100 хиляди, в случай че се откри тялото и 150 хиляди, в случай че се откри жив и е свален в болница. Така той заложи парите да са аршин, че ще бъде по-качествено търсенето. Всички пари бяха единствено от негови близки и другари. Не е изхарчен един държавен лев ", разяснява Петков.

По думите му финансовият тласък по-късно е изиграл неприятна смешка - непалската компания решила, че би трябвало да вземе непременно 100 хиляди $ и шерпите почнали битка кой по-бързо ще го откри, а за китайската страна пък било чест да го откри първа вместо непалците.

В един миг легендата „ Боян ” не можеше да се оцени с пари – непалските шерпи спаха на трети базов лагер без екипировка, а китайските - на 8000 метра в щурмова палатка.

Петков призна, че към момента не може да да изрече думата " съболезнования " пред околните му и я заменя със " съпричастност ".

" При полета в Шишапангма видях планина, която изглеждаше ужасно страшна. Красива, само че като пустиня. Усетих Боян уединен, самичък с върха. Когато получих откритата му фланелка, като че ли го прегърнах ", добавя биологът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР