Но преди това е хубаво да проучите къде да я

...
Но преди това е хубаво да проучите къде да я
Коментари Харесай

Да ядем пица в Италия: 7 съвета



Но преди този момент е хубаво да проучите къде да я пробвате и какво тъкмо да поръчате. Ние ще ви покажем тънкостите на кулинарния туризъм в страната на пицата.

1.Погледнете знака и менюто
Заведенията, където можете да поръчате пица, са разграничени на няколко типа: ресторант ( ristorante ), тратория ( trattoria ), остерия ( osteria ), таверна ( taverna ) или пицария( pizzeria ). В ristorante е обезпечено, че пицата ще бъде по-скъпа, в сравнение с в една елементарна пицария. В osteria, пицата и пастата са наложително допълнение към винения бар. В таверната или траторията ще ви бъдат препоръчани доста типове домашно приготвени ястия.



2.Изберете място, където пицата се подготвя в пещ на дърва
В Италия това не е нещо извънредно. Сухата топлота от дървесината разрешава коричката да бъде хрупкава, а пълнежът остава гальовен и апетитен.



3.Италианците нормално поръчват по 1 пица на човек
Към пицата прибавят салата или нещо от антипастовата секция.
Ако пицата е включена в менюто като primo (предястие), това не значи, че би трябвало да поръчате още една и dolce (десерт)- ще рискувате просто да не се справите с такава планина от храна.



4.Ако в менюто са включени съставките на пицата, то в тарелката ще намерите единствено това, което е посочено
Не очаквайте, че сиренето ще е включено в състава по дифолт и не се колебайте да уточните вариантите със сервитьора за прибавяне на спомагателни съставни елементи.



5.Когато в менюто е написано пеперони, не очаквайте пикантни салами
В Италия, пепероните значат зелен или червен пипер. И същата наденица се назовава salame piccante .



6. Яжте пицата с нож и вилица
Никой няма да ви съди, в случай че предпочитате да изядете пицата си по американския метод с ръцете- за множеството поданици е все едно. Но за какво да нарежеш спагетите на части, вместо да ги навиеш на вилицата? Освен това, в множеството заведения, сервират пицата ненарязана и без нож никога не можете да се справите.

7.Ако пицата е наречена „ неаполитанска “, тя наложително би трябвало да дава отговор на следните стандарти:
*не повече от 35 сантиметра диаметър
*лесно се огъва
*съдържа белени домати, зехтин, пресни листа от босилек
Това се дължи на обстоятелството, че неаполитанската пица в Европейския съюз е публично приета като „ обичайно обезпечен специалитет “.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР