Но пет дни по-късно бучката се придвижва точно над левия

...
Но пет дни по-късно бучката се придвижва точно над левия
Коментари Харесай

Тя Мислеше, Че Има Малка Бръчка Над Окото. Оказа Се, Че Е Завъдила Най-Гнусния Паразит! Потрес Снимки!

Но пет дни по-късно бучката се придвижва тъкмо над левия й клепач с чувство за сърбеж и парене, написа офнюз.бг.

10 дни по-късно тя още веднъж се придвижва, този път издува лявата страна на горната джука. Жената най-накрая отива на доктор, с цел да разбере какво става.

Има редица медицински положения, които могат да причинят бучки в кожата на лицето ви, само че това се оказа, че не е от тези.

Ужасната бучка се оказа паразитен червей нематод и въпреки безусловно да пълзи под кожата, в действителност не е толкоз рисков, спрямо други инфекции с човешки паразити. Червеят, на име Dirofilaria repens, се популяризира от ухапвания от комари.

За благополучие, лекуването е просто - лекарите отстраняват червея хирургически и дамата се възвръща изцяло. Случаят е в детайли разказан и оповестен в The New England Journal of Medicine.



Червеят не може да доближи зрялост в човешкото тяло и затова не може да се възпроизведе. Но може да пълзи под кожата, което доста от пациентите разказват, че имат чувство за пълзящи талази.

Случаите са много редки, само че необичайно, сега зачестяват. Те се срещат по целия свят, а в Русия и Беларус са разпознати 1 272 случая сред 1997 година и 2013 година, множеството от които не са докладвани в медицинските списания.

В случая на този съответен пациент, дамата е пътувала до селски регион отвън Москва, където, както отбелязва нейният доктор, е съобщила, че постоянно е била ухапвана от комари.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР