Но на кого и колко плаща ЕС за това? Euronews

...
Но на кого и колко плаща ЕС за това? Euronews
Коментари Харесай

Колко харчи ЕС за борба с незаконната миграция

Но на кого и какъв брой заплаща Европейски Съюз за това? Euronews тегли чертата: през 2016 година Турция е получила Евро 6 милиарда, с цел да не пуска мигранти през границите си. Към Западните Балкани са ориентирани Евро 60 милиона, Евро 120 милиона са отишли в Египет, Евро 152 милиона – в Мароко, а Тунис е пред подписване на сходно съглашение.

Щедростта на Европейски Съюз се простира и по-далеч: Нигерия да вземем за пример е получила Евро 28,4 милиона „ поддръжка за контролиране на миграцията “, Бангладеш - Евро 55 милиона, а Пакистан - Евро 59 милиона за разнообразни стратегии, в това число за реинтеграция на пакистанци, експулсирани от Европа.

Всъщност е доста мъчно да се проследят всички европейски пари, изразходвани за тези цели, споделя Серхио Карера, старши помощник в Центъра за европейска политика: „ Средствата, които Европейски Съюз употребява за финансиране на предпочитани ограничения за ръководство на миграцията, рисуват огромен, фрагментиран и извънредно комплициран пейзаж ”.

Той показва от една страна AMIF - фондът...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР