Но когато се постигне едно споразумение за 6 месеца, примерно,

...
Но когато се постигне едно споразумение за 6 месеца, примерно,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев вижда кабинет на малцинството само за 6 месеца

Но когато се реализира едно съглашение за 6 месеца, примерно, няма нищо неприятно на база на стратегия и на законодателен ред други партии да го поддържат. Това не значи коалиция, то ще бъде отговорност на тези, които са създали малцинственото държавно управление. Необходимо ни е такова държавно управление, тъй като Народното събрание би трябвало да работи най-малко 6 месеца, с цел да одобри значими закони в тази спешна обстановка в страната и в Европа. А и би трябвало да се даде глътка въздух на хората, които гласоподават, да има една отдалеченост най-малко от 6 месеца, преди да отидем още веднъж на избори през юни или юли ". Това коментира  пред БНР социологът Кънчо Стойчев.

" Никаква заплаха няма да се направи държавно управление на малцинството, защото то ще е най-контролираното, тъй като във всеки един миг болшинството в Народното събрание може да го накаже, като го смъкна, или да го вкара в правия път. Това би бил добър вид и може би единственият логичен вид в обстановката, в която сме се оказали ", добави той.

Според Стойчев президентът Румен Радев ще даде задоволително време за разговор сред партиите, преди да връчи на " Продължаваме промяната " втория мандат за сформиране на държавно управление.

" Не ни трябват бързи избори. Може за 6 месеца да се направи държавно управление, да се свърши малко работа и по-късно да отидем на избори ", изрично съобщи социологът и посочи, че не е ужасно да има постоянно избори, " по-страшно е страната непрестанно да е в кавги и политиците непрестанно да се карат и това да обезверява хората и те да не желаят да гласоподават ".

По думите на Кънчо Стойчев локалните избори са претекст за държанието на партиите в Народното събрание, които пазят единствено тяснопартийните си ползи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР