Но когато полет JAL516 премина днес по този маршрута до

...
Но когато полет JAL516 премина днес по този маршрута до
Коментари Харесай

Това е чудо, твърдят спасените пътници от катастрофиралия Airbus A350 в Токио


Но когато полет JAL516 мина през днешния ден по този маршрута до " Ханеда ", той се сблъска със аероплан на бреговата защита и избухна в пламъци. Всичките 379 пасажери и екипажът се избавиха от горящия Airbus A350. Петима от шестимата членове на екипажа на самолета на бреговата защита обаче починаха.

От " Джапан Еърлайнс " обявиха, че евакуацията е почнала съвсем незабавно откакто самолетът е спрял и че всички пасажери са били изведени на безвредно място за по-малко от 20 минути.

Видеозаписът демонстрира, че пасажерите се изтеглят умерено, без ръчен багаж. Агенциите за авиационна сигурност от години предизвестяват, ч е взимането на ръчен багаж по време на евакуация крие опасности за живота .

" Екипажът на самолета би трябвало да е приключил отлична работа. Изглежда, че няма взет ръчен багаж. Чудо е, че всички пасажерите са се избавили ", споделя Пол Хейс, шеф на отдел " Безопасност на полетите " в основаната в Обединеното кралство консултантска компания " Ascend by Cirium ".

Служител на японското министерство на превоза съобщи на среща с медиите, че процедурите за евакуация на самолетната компания са били извършени по подобаващ метод.

Цубаса Савада, 28-годишен гражданин на Токио, който се е прибирал от отмора в Сапоро с приятелката си, съобщи, че към 10 минути след слизането им от самолета е имало детонация в самолета.

" Мога единствено да кажа, че това беше знамение, можехме да умрем, в случай че бяхме закъснели ", сподели той.

" Искам да знам за какво се случи това и имам възприятието, че не желая да се кача още веднъж на аероплан ", добави Савада.

Японската социална телевизия в това време заяви, че към 100 полета ще бъдат анулирани поради случая.

Това е първият огромен случай с присъединяване на A350, един от новата серия самолети, построени най-вече от модерни материали като пластмаса, подсилена с въглеродни нишки. Airbus изпраща екип от експерти, с цел да помогне в следствието в Япония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР