Но има още една противоречива мистерия - майката природа играе

...
Но има още една противоречива мистерия - майката природа играе
Коментари Харесай

Учените откриват `история за произхода` на Големия сфинкс в Гиза

Но има още една спорна тайнственост - майката природа играе ли роля в основаването му? Дали обикновените сили са разяждали скалното образувание в нещо, наподобяващо митичното творение, преди да дойдат египтяните?

Това се пробва да разбере екип от учени от Нюйоркския университет.

Изображение: Was формата на Големия сфинкс, в началото основан от майката природа?

„ Нашите открития оферират допустима „ история за генезис “ за това по какъв начин обединения, сходни на сфинкса, могат да зародят от ерозия “, изяснява Лейф Ристроф, доцент в Нюйоркския университет.

„ Нашите лабораторни опити демонстрираха, че изненадващо Подобните на сфинкс форми в действителност могат да произлязат от материали, които са ерозирани от бързи потоци. "

Проучването се концентрира върху възпроизвеждането на необикновени скални формирания, открити в пустините от разнесен от вятъра прахуляк и пясък - известни като ярданг. < /p>

Екипът на господин Ristroph изследва опцията Големият сфинкс в началото да е бил един от тези ярданг, който по-късно е детайлизиран от хората.

Прочетете повече от Sky News:
Елитни афганистански командоси „ предаден “ от британците
Граничният пункт, който е от решаващо значение във войната Израел-Хамас

Изображение: Лабораторен Сфинкс е издълбан посредством опит, който възпроизвежда вятъра, движещ се против в миналото безформени могили. Снимка: Лаборатория по приложна математика на Нюйоркския университет.

За да създадат това, те взеха могили от мека глина с по-твърд, по-малко разрушаващ се материал, вграден вътре - имитиращи терена в североизточен Египет, където се намира Големият сфинкс.

След това те измиха тези формирания с бърза течаща бликам вода, с цел да възпроизведе вятъра, който ги издълба и преформатира, в последна сметка достигайки групировка, сходна на Сфинкс.

По-твърдият или по-устойчив материал стана " главата " на лъва и доста други характерности, като подкастряне " шия ", " лапи ", ситуирани начело на земята, и развъртян закривен " тил ".

" Нашите резултати дават елементарна доктрина за произхода за това по какъв начин обединения, сходни на Сфинкс, могат да зародят от ерозия, " означи господин Ристроф.

„ Всъщност през днешния ден съществуват ярданг, които наподобяват като седнали или легнали животни, което поддържа нашите изводи. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР