Но буквално – тъй като след затварянето на публичните домове

...
Но буквално – тъй като след затварянето на публичните домове
Коментари Харесай

Проститутките в Германия остават на улицата - slava.bg

Но безусловно – защото след затварянето на обществените домове и наложената краткотрайна възбрана на проституцията поради епидемията от ковид доста от жриците се лишават и от занаят, и от покрив над главата си.

„ Драмата е огромна “, споделя Щефани Клее от Федералния съюз за полови услуги пред „ Тагесцайтунг “. Заради ковид от понеделник в цяла Германия (където проституцията е законна)заведенията за заплатен секс са затворени. Щефани Клее демонстрира схващане към загрижеността, проявявана по отношение на здравето на хората. „ Но мнозина не знаят по какъв начин ще се оправят оттук насетне “, показва тя. Много от проститутките нямат спестявания, на които да разчитат, доста са и без здравна застраховка или непрекъснато местопребиваване.

Те постоянно живеят само и единствено в обществените домове, в които работят. И в случай, че управляващите ги затварят от през днешния ден за на следващия ден, труженичките безусловно остават на улицата. Немалка част от тях са чужденките, които няма по какъв начин да се върнат по родните си места, щом границите към Полша или България са затворени. И „ Ди Велт “ написа, че множеството дами, които продават телата си в Берлин и другаде из страната, го вършат от беднотия – те са от най-бедните страни като България и Румъния. Пред „ Тагесцайтунг “ Щефани Клее показва вярата си, че въпреки всичко някои ще могат да останат при другари или родственици в тежката обстановка.

Йохана Вебер от Професионалния съюз за еротични и полови услуги допуска, че множеството проститутки ще се съобразят с разпоредбите. Но евентуално ще има и такива, които ще се опитат да продължат да работят на улицата или посредством интернет – в случай че въобще съумеят да намерят клиенти. „ Какво да вършат, в случай че нямат какво да ядат “, споделя Вебер. И акцентира, че за тях би трябвало да се положат грижи. Нейният професионален съюз към този момент търси решения: както да потърси жилища на останалите без покрив, по този начин и да откри дали проститутките не биха могли да получат помощ от страната, до момента в който са под карантина. Засега обаче изгледите въобще не са розови, а и всички организации, които другояче кардинално се застъпват за правата на проститутките, за момента мълчат.

В Германия по публични данни има 32 799 души, които се занимават с проституция, и проблемите им ангажираха и вниманието на политиците. Но както показват медиите, в подтекста на пандемията те не са приоритет.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР