НКП на Левски изкара жалбата на ЦСКА-София до съда в

...
НКП на Левски изкара жалбата на ЦСКА-София до съда в
Коментари Харесай

Изненада: феновете на Левски публикуваха оригиналния документ на ЦСКА-София до КАС

НКП на Левски изкара жалбата на ЦСКА-София до съда в Лозана, с която алените желаят КАС да ги върне в Лига Европа. Ето какво пишат ентусиастите на сините и какви документи показват, като обявата е без редакторска интервенция:

" Националният клуб на последователите се снабди с жалбата на тумора с тирето до КАС, която до момента криеха от заблудените си последователи, втълпявайки им мантрата, че били починалия цска и нямали нищо общо с Литекс. Всъщност, пред институциите настояват тъкмо противоположното.

Обществеността може да се запознае с документа в неговата целокупност и в оригинал, а ние сме си разрешили да преведем на български основни елементи от него, свързани с най-голямата машинация в българския футбол, с ограбването на страната и погазването на всякви правила, закони и морални правила. И всичко това с цялостното подпомагане на институциите у нас – БФС, Спортното министерство и даже Министър-председателя на България, на който тъкмо преди година овчедушно и безропотно благодариха за намесата му и обезпечаването на лиценз за ППЛ.

Може да видите голямата безочливост, с която настояват, че видиш ли, БФС са създали куп промени и те са единствено несъзнателен участник в тях.

За сметка на това, в прав текст си признават, че нямат нищо общо с покойника и всичко било маркетингов трик. И освен това – непосредствено отхвърлят всевъзможни искания да са правоприемник на историята и триумфите на банкрутиралото сдружение. Използвали остарелият уебсайт единствено по маркетингови аргументи или с други думи - да лъжат неособено умните си почитатели.

Нормалните хора в страната и в частност тези, обичащи футбола, ще останат погнусени, а останалите, за които достолепие и чест в никакъв случай не са имали значение, ще продължат да се кланят и целуват задници, стига да им обещаят някоя тенекийка.

Всички знаем и какво ще се случи с търга за емблемата им. НКП към този момент разказа в задатък стъпките и дотук те се сбъдват. Протакането е в ход и единствено огромен добряк може да има вяра, че имат желание на платят 8 милиона.

Време е и страната да си влезе в ролята на бранител на интерестите на кредитори и данъкоплатци, а не да дава на грабителите безплатно бази и да опрощава отговорности.

УЕФА към този момент произнесе присъдата си, скоро ще го направи и ФИФА, само че най-важното е, че ще ги осъди историята. Защото безчестието, лъжата, операциите, кражбата и изнудването може и да са присъщи на обичаните им комунистически сатрапи, само че нямат място в актуалната цивилизация.

Приятно четене.

УВОД

2. В резултат на това, ЦСКА-София, който се намира в развой на рестартиране на маркетинга под нов бранд, ново име и нови цветове, ще претърпи непоправими съществени вреди, което ще облагодетелства само и единствено съперниците на ЦСКА-София в България. Решението на УЕФА да дисквалифицира от ЛЕ ЦСКА-София, които стартират селекция и подготовка след броени седмици, е в нарушаване на всички законови условия и не е правно обосновано. Ето за какво ЦСКА-София упорства незабавно за краткотрайно облекчение, което да предотврати тази сериозна неправда и клубът да може да се състезава в ЛЕ без спиране, до момента в който актуалната процедура бъде ускорена и дефинитивно позволена.

A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди този момент под името „ Литекс Ловеч”, декларирал кандидатура всъщност да бъде лицензиран и да взе участие в ЛЕ. В клубът са огромна част от предходните футболисти, същите мениджъри и е добре капитализиран, тъй че да може да извършва всевъзможни и всички свои законови отговорности и отговорности. ЦСКА-София не би трябвало да се бърка с юридическото лице, което притежаваше футболния клуб, който се състезаваше преди под същото име и който влезе в процедура по администриране в резултат на неплатежоспособност. ЦСКА-София е юридическо лице, РАЗЛИЧНО от това, което съществуваше в София под името ЦСКА, само че което след това разгласи банкрут и престана да съществува.

C. ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ АД и смяната на името му на ЦСКА-София

12. В края на сезон 2016/2017, с цел да не разреши на остарелия бранд ЦСКА София постепенно да изчезне в долните дивизии, впримчен, в изглеждащи безкрайни административни процедури, господин Ганчев и неговите съдружници взеха решение да трансформират марката на клуба „ Литекс” като част от маркетингова тактика, която да надгради историческата традиция и привързаността на почитателите към остарелия ЦСКА София. И по този начин, на 27 май 2016, „ Литекс” трансформираха своята благосъстоятелност, като към господин Ганчев се включиха и други вложители. Впоследствие притежателите включват господин Ганчев (38%), Христо Стоичков (20%) и Юлиян Инджов (38%). Г-н Ганчев остава главен притежател на клуба.

17. По този метод БФС недвусмислено реши, че клубът „ Литекс” може да промени своето име, централа, цветове и стадион с препоръчаните нови такива без това да бъде в нарушаване на правилото за трите години. Както клубът показва в молбата си, не е налице безусловно никакво припокриване сред „ Литекс” и остарелия ЦСКА и преименуваният клуб „ Литекс” ще има рейтинга, който е имал преди измененията. (A-4, Молба за лиценз на „ Литекс”, точки 3-4). Съгласно решение на БФС от 30 юни 2016, клубът продължава съществуването си под името “ЦСКА-София” в сходство с неговите маркетингови проекти като част от новата Първа Професионална Лига. БФС е съответния орган, притежаващ юрисдикцията да взема решение този обвързван с лицензирането въпрос, защото издаването на лиценза и използването на правилото за трите години е въпрос, оставен за решение от футболните асоциации на съответните страни в границите на техните съществени лицензионни процедури.

20. На 26 август 2016 година БФС комуникира с ФИФА по отношение на потреблението от страна на клуба на неговия уеб страница историческите спортни резултати на остарелия клуб ЦСКА. БФС обясни на ФИФА, според лицензионните решения на БФС, следното:

Целта на това продължаващо потребление на остарелия уеб страница от новия футболен тим „ ПФК ЦСКА-София EAД” е обоснована от чисто маркетингови съображения. Както евентуално знаете, притежателите на новото юридическо лице „ ПФК ЦСКА-София EAД” и затова притежаващи футболния тим „ ПФК ЦСКА-София EAД”, са дългогодишни почитатели на българския футбол и неговия исторически най-успешен клуб, прочут под името “ПФК ЦСКА АД.”

Тези нови притежатели желаят да основат нов футболен тим със мощна аналогия със „ остарелия ПФК ЦСКА АД” и да продължат неговата спортна история и популярност. В края на краищата, както знаете, „ остарелият ПФК ЦСКА АД” бе най-успешния български футболен клуб, спечелил 31 трофеи, 20 национални купи и 4 национални суперкупи.

Именно заради тези аргументи, като един елементарен, спомагателен маркетингов инструмент, новият клуб ПФК ЦСКА-София EAД продължава да употребява уеб страницата на остарелия “ПФК ЦСКА AД”.

Продължаващото проявление на този уеб страница на предходните спортни резултати и триумфи на “ПФК ЦСКА AД” също е с маркетингова цел, а точно да се покаже, че новият клуб ПФК ЦСКА-София EAД се стреми да повтори и продължи спортните достижения на остарелия клуб, исторически прочут под името “ПФК ЦСКА AД”.

Обаче, от правна и спортна позиция, това не трансформира нищо в следните съществени обстоятелства:

(iv) Не съществува правна, оперативна или финансова връзка сред футболните тимове и юридически лица “ПФК ЦСКА AД” и “ПФК ЦСКА-София EAД”.

(v) ПФК ЦСКА-София EAД не е приемник на ПФК ЦСКА AД, и то не е поемало активи и отговорности на това предходно, настрана юридическо лице;

Пояснението на [тази точка] и позицията на БФС са направени също в съдействие с нашия клуб филиал “ПФК ЦСКА-София EAД”, което е видно от Приложение № 5.

(A-9, 26 август 2016 година Писмо до ФИФА, т. 3-4)

Оригиналния документ може да свалите отсам:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР