НКЖИ продължава с работата си по вдигането на жп линиите

...
НКЖИ продължава с работата си по вдигането на жп линиите
Коментари Харесай

НКЖИ продължава с работата по естакадата на бул. „Копривщица”, но строителството й – твърде далеч

НКЖИ продължава с работата си по повдигането на жп линиите на бул. „ Копривщица ” посредством естакада. От сдружението са пуснали нови пазарни съвещания с предмет: „ Оценка на сходството със значителните условия към градежите според Закон за устройство на територията и ръководство на контракт с предмет: „ Изготвяне на механически план, механически спецификации за строителство и разработване на Подробен устройствен план за рационализация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в междугарието Пловдив – Филипово “ по план „ Техническа помощ за развиване на железопътен възел Пловдив, стадий 2 “
Прочетете още
За правенето на механически план и Подробен устройствен план предприятието към този момент проведе  пазарни съвещания, като единствената компания, която се е яви бе „ Трансгео ”. Според нея са нужна сумата от 4,3 млн. лв. без Данък добавена стойност за проектирането и изработването на Подробен устройствен план.    

Очаква се в идващите месеци да стане ясно дали планът ще бъде утвърден за финансиране от Европа през Плана за възобновяване и развиване. За да бъде предпазен още по-успешно, той бе комплициран като част от построяването на S-Banh градска железница.

 Ако той попадне в листата с планове, то  през декември може да стартират и стартирането на публичните поръчки – за планиране и оценки за сходство. Индикативните периоди  само за тези действия са 730 дни – две години, без да се брои дългата процедура по избирането на компания. С други думи, в най-хубавия случай план за естакада може да има през 2028 година и тогава да се пусне социална поръчка за строителството. Предвид сложността на обекта, то  вероятно ще отнеме десетилетие от днешна дата за реализацията му.

При представянето  естакадата преди повече от 4 години  цената бе оценена на близо 200 млн. лв..

Проектът включва повдигането на жп линиите, които ще са двойни. Предвижда се и спирка за градската железница до стадион „ Пловдив ”. Така всички прелези ще бъдат отстранени, а под естакадата ще се изградят улици и паркови пространства. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР