Нийл Робъртсън победи Рони О`Съливан с 6-4 фрейма в един

...
Нийл Робъртсън победи Рони О`Съливан с 6-4 фрейма в един
Коментари Харесай

Гръмотевица съсече Ракетата в Али Пали

Нийл Робъртсън победи Рони О`Съливан с 6-4 фрейма в един от най-интересните 1/4-финали на Мастърса в Лондон.

Двамата майстори изиграха страховит дуел, само че австралийската Гръмотевица сподели много по-стабилни нерви в решителните моменти и изпрати Ракетата у дома. Робо стартира мача по необикновен метод и наниза сенчъри брейк от 119 точки още в първата партия. Рони не съумя да се разпише и във втория фрейм, като този път път на Нийл му стигна и халф-сенчъри от 56.
 Снимка 560092
Източник:

Ракетата въпреки всичко се разсъни, съумя да вземе идващите две партии и по този начин двамата се прибраха на отмора при резултат 2-2. След паузата Гръмотевицата от другата страна на земята още веднъж дръпна в резултата, а Рони отговори със сенчъри от 103 и още веднъж изравни. Във фрейм номер 7 Робъртсън избухна с фамозна серия от 130 точки, само че Рони отново се закачи в мача и с брейк от 68 направи резултата 4-4. Последва фрагментарен фрейм, който Робо измъкна с няколко дребни серии.

В последната партия драма не липсваше. Ракетата пропусна дълга алена и даде късмет на Нийл да се развихри край масата. Русокосият занаятчия направи 54 точки, след което изпусна лесна кафява и лондонската зала " Александра палас " щеше да се срути, откакто съзря късмет за своя огромен любим. Рони обаче не се възползва от него и Гръмотевицата завърши мача.

Тази вечер от 21:00 часа ще се изиграе и вторият 1/4-финал от конкуренцията, като един против различен ще се изправят двама от най-великите играчи в историята на снукъра - Джон Хигинс и Марк Уилямс.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР