Нийл Робъртсън направи пет сенчъри брейка и надви Греъм Дот

...
Нийл Робъртсън направи пет сенчъри брейка и надви Греъм Дот
Коментари Харесай

Неудържимият Робъртсън вече с 18 ранкинг титли


Нийл Робъртсън направи пет сенчъри брейка и надделя Греъм Дот с 10:8 на финала на Световната Гран при, с цел да продължи невероятната си поредност край зеленото сукно. Гръмотевицата от Австралия се поздрави със 100 хиляди паунда, като е спечелил 18 от 19-те си последни дуела в ранкинг шампионати. Поредицата му стартира с успех в Европейския Мастърс, продължи през край в Германския Мастърс (загуба от Джъд Тръмп във финала) и в този момент триумфа в Челтнъм.

Робъртсън към този момент има 18 ранкинг трофеи и с това изпреварва Марк Селби на шестата позиция във безконечната ранглиста. Той към този момент въобще не е надалеч от Марк Уилямс (22), а другите над него са Стив Дейвис (28), Джон Хигинс (30), Стивън Хендри (36) и Рони О’Съливан (36).

Левичаря от Мелбърн към този момент има общо 508 100 паунда от наградни фондове този сезон си подсигурява присъединяване в останалите два шампионата, в които вземат участие играчите в топ 16 и топ 8 на едногодишната класация. За Греъм Дот седмицата също беше доста сполучлива, тъй като за първи път от 2007-ма игра ранкинг край и завоюва 40 000 паунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР