Нийл Робъртсън е едно от големите имена на съвременния снукър.

...
Нийл Робъртсън е едно от големите имена на съвременния снукър.
Коментари Харесай

Нийл Робъртсън - един веган в света на снукъра

Нийл Робъртсън е едно от огромните имена на актуалния снукър. Световен първенец от 2010 година и постоянен участник в заключителните стадии на най-престижните шампионати. Малко хора обаче са наясно, че триумфите му значително се дължат на характерните му хранителни привички.

Гръмотевицата от Австралия става част от професионалния снукър през сезон 2006/07. По това време името му към този момент обикаля Зеления континент, защото едвам 14-годишен се трансформира в най-младия състезател със сенчъри брейк (100 или повече точки) на съревнование в Австралия.

На 17 стига до третия квалификационен кръг на международния шампионат през 1999 година, а през 2003-а печели шампионата до 21 години. Именно този триумф белязва началото на впечатляващата му кариера.

Изкачването му към висините на снукъра продължава с бързи темпове. През сезон 2006/07 побеждава с 5-1 Рони О'Съливан, с което се трансформира в едвам четвъртия австралиец, който доближава полуфиналите на Гран при. Впоследстие победи в конкуренцията.

През 2010 година подвига четвърта купа и става най-успешния играч по снукър отвън рамките на Британските острови. Също по този начин записва сенчъри брейк номер 100 и печели международната купа.

Успехите му следват един след различен. Не крие, че принос в кариерното му израстване има изборът му на храна.

Не употребява скотски артикули и постоянно преценява диетатата си със своите пътувания. Самият той обаче не се дефинира като " чист " веган, тъй като " към момента не може да избегне животинския детайл в обувките си за снукър ".

Той трансформира хранителния си режим през 2015-а: " Почувствах потребността да се храня по-здравословно, с цел да имам късмет да извлека максимума от своята кариера ".

Като доста други и Нийл е огромен почитател на прясно изцедените сокове и смутита.

" Винаги стартирам деня със сок от моркови, последван от смути с шест банана. Взимам си още едно смути със шест банана и някакъв различен плод с мен в клуба. Когато се прибера си подготвям салата, а за вечеря нормално похапвам паста или ядене с ориз. "

Участието му на шампионати като веган стартира стремително - печели още първата си конкуренция в Полша, а след това победи и в Откритото състезание на Англия.

Преди броени дни той завоюва Scottish Open, a довечера ще зарадва българските си почитатели с шоу в " Универсиада ". Демонстративният му мач против Джъд Тръмп стартира в 20 ч. и ще бъде излъчен директно по RING.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР