Нивото на водата в язовир Каховка продължава да спада и

...
Нивото на водата в язовир Каховка продължава да спада и
Коментари Харесай

АЕЦ Запорожие все още взима вода за охлаждане от Каховка

Нивото на водата в язовир " Каховка " продължава да спада и в петък сутринта е било 11,74 м край Никопол.

Това оповестява украинския оператор " Укринхидроенерго ".

През вчерашния ден равнището е спаднало с 1 метър, а  общото намаляване е 4.7 метра.

По данни на компанията повече от половината от постройката на централата към този момент е под вода. Земната вложка сред шлюза и станцията също към този момент е под вода и продължава да се разрушава ", обявиха от компанията.

В четвъртък вечерта управляващите на Херсонска област оповестиха, че, когато става невероятно да се черпи вода за обитаемоте места и за АЕЦ " Запорожие ".

По-късно МААЕ посочи, че макар спадането на равнището на водата в язовир Каховка под равнището, което преди се смята за сериозно, Запорожската АЕЦ към момента може да изпомпва вода от язовира за охладителните си системи .

Това ни дава " още малко време, преди да се наложи да преминем към други източници на зареждане за охлаждането на горивните система ", съобщи в четвъртък ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси.

Той изясни, че даже и язовирът към този момент да не е цялостен, електроцентралата може да разчита на " огромен водосборен басейн наоколо, както и на по-малки резервоари и кладенци на място ", които могат да обезпечават вода за изстудяване. За времето, в което това да може да се случва, Гроси беше колеблив - " няколко месеца ". Той обаче съобщи, че обстановката е " доста рискова и евентуално рискова ".
 МААЕ се разтревожи за обстановката към Запорожката АЕЦ
МААЕ се разтревожи за обстановката към Запорожката АЕЦ

Около нуклеарната централа към момента се чуват звуци от обстрел

. Въпреки това горивото в дейните зони на реакторите и в басейните за предпазване би трябвало да се охлажда непрекъснато, с цел да се предотврати разтопяване и изхвърляне на радиоактивни субстанции.

Следващата седмица Рафаел Гроси чака да посети АЕЦ " Запорожие " за следващ път,, с цел да следи работата на оборудванията, които към този момент бях под контрола на съветската войска. Самата нуклеарна електроцентрала е най-голямата такава в Европа и.
 Зеленски: Наводненията заляха хранилища с гориво, химикали, торове и инфектиран с антракс добитък
Зеленски: Наводненията заляха хранилища с гориво, химикали, торове и инфектиран с антракс добитък

Украйна основава нарочна група от еколози
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР