Нивото на водата в реките, преминаващи през селата Богдан и

...
Нивото на водата в реките, преминаващи през селата Богдан и
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: Нивото на реките в Богдан и Каравелово продължава да се покачва

Нивото на водата в реките, преминаващи през селата Богдан и Каравелово, е траяло да се покачва и довечера. Това разгласи кметът на община Карлово Емил Кабаиванов пред Българска национална телевизия.
 
В момента той е в Богдан, с цел да следи почистването на коритото. Багерите и самосвалите би трябвало да стартират работа тази заран след 8 ч. " Следим обстановката, в случай че се наложи ще извикаме още техника. За благополучие компаниите се отзовават, хората схващат какво се случва ", сподели кметът.
 
 Селата Богдан, Каравелово, Московец Селата Богдан, Каравелово, Московец Източник: Zonanews
Вчера Кабаиванов разгласи отчасти бедствено състояние в двете села поради риска от нови наводнения. " В последните няколко дни има съществено повишаване на равнището на наносите и на реката. В Средна гора има милиони кубици пясък, които останаха от случилото се през есента и в този момент дъждът ги смъква ", изясни кметът на Карлово.
 
Добави, че тук-там дълбочината на коритото е не повече от 60 см и съществува риск при по-силни превалявания реката още веднъж да прелее.
 
" Всички наши дейности са, с цел да не допуснем ново злополучие. В момента няма заплаха за живота на хората и за парцелите им и не се постанова евакуация ", съобщи Емил Кабаиванов.
 
По думите му в село Слатина е по-спокойно, само че общината следи какво се случва и при потребност там също ще бъде оповестено отчасти бедствено състояние.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР