Нивото на водата в река Урал в руския град Оренбург

...
Нивото на водата в река Урал в руския град Оренбург
Коментари Харесай

Нивото на Урал в Оренбург продължава да се покачва

Нивото на водата в река Урал в съветския град Оренбург продължава да се повишава, водата се доближава до жилищни здания. Това съобщи кметът на града Сергей Салмин, представен от " Интерфакс ".

" Много тежък ден е зад тила ни и равнището на водата в Сакмара е достигнало 810 сантиметра , сподели той.  Водата се приближи до жилищни блокове на улица " Генади Донковцева ", жилищен комплекс " Дъбки " и Гранд парк, само че в този момент няма заплаха от наводняване ", сподели кметът и добави, че постройките на насипа покрай пътния мост също са наводнени.

Междувременно, означи той, сега няма опасност от прекъсване на водоприемника Южен Урал , който обезпечава водоснабдяването на града. Пречиствателните уреди също работят обикновено.
 Река Урал залива съветски райони
Река Урал залива съветски райони

Правят се имунизации против хепатит А в наводнените региони

Салмин напомни, че съобръжения за пълнене на вода са доставени в Оренбург, с цел да овладеят наводнението.

" Един от тях се разполага на улица Черепанов за отбрана на жилищните региони, продължава да се поддържа динамичността на повишаване на водните равнища в Урал, а оперативните служби не престават да дежурят непрекъснато ", добави той.

Припомняме, че от 4 април в Оренбургска област е в действие районен режим на изключително състояние заради влошаващата се обстановка с наводненията. Безпрецедентно наводняване наложи евакуацията на хиляди хора

Според съветските медии при наводнението са починали минимум петима души. 

Някои от най-тежките наводнения от десетилетия заляха редица съветски райони в Уралските планини и Сибир, както и елементи от прилежащ Казахстан , откакто третата по дължина река в Европа проби язовир.

На 7 април държавната комисия реши да класифицира наводнението в Оренбургска област като федерална изключителна обстановка.

Най-сериозна е обстановката в Орск. Наводнението оказва мощно въздействие и върху Оренбург. Гневни поданици помолиха президента Владимир Путин за помощ и се оплакаха, че локалната власт не е направила задоволително, с цел да помогне при най-тежкото наводняване в историята.
 В съветската Оренбургска област търсят краткотрайни жилища за над 80 000 души
В съветската Оренбургска област търсят краткотрайни жилища за над 80 000 души

След скъсването на насипна дига на язовир в Орск

и излагат на риск живота на над 19 000 души. Дни по-рано невиждано наводняване наложи евакуацията на хиляди хора и

По данни на Министерството на изключителните обстановки на Русия минимум 4000 семейства могат да бъдат наранени от бедствието. В региона са въведени изключителни ограничения.
 Снимка 660670
Източник:

Заради наводненията в Орск радиолокационна станция за далечни дистанции " Воронеж М ". Това писа съветският план ВЧК-ОГПУ, като се базира на свои източници. Според тях работата на станцията, ситуирана край село Кумак, към този момент е спряна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР